Politie Groningen

Persberichten vrijdag 5 november 2004

provincie Groningen, 05-11-2004 -

Groningen: vrouw gewond na fietsongeval
Een 41-jarige vrouw uit Groningen is donderdagochtend gewond geraakt bij een fietsongeval. De vrouw reed op haar fiets op het fietspad van de Hereweg. Voor haar reed een 39-jarige vrouw uit Groningen, die op haar fiets rechtsaf wilde slaan. De 41-jarige reed vlak achter haar plaatsgenote en kon een aanrijding niet meer voorkomen. De vrouw liep door de botsing armletsel op en moest naar het ziekenhuis worden gebracht. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Groningen: snelheidscontroles in stad
De politie heeft donderdag op verschillende locaties een snelheidscontrole gehouden.
Ulgersmaweg: donderdagochtend, aantal geregistreerde voertuigen: 332, aantal overtredingen: 20, hoogst gemeten snelheid: 70 km/uur, maximumsnelheid: 50 km/uur.
Hereweg: donderdagmiddag, aantal geregistreerde voertuigen: 1298, aantal overtredingen: 41, hoogst gemeten snelheid: 73 km/uur, maximumsnelheid: 50 km/uur.
Verlengde Hereweg: donderdagmiddag, aantal geregistreerde voertuigen: 967, aantal overtredingen: 35, hoogst gemeten snelheid: 77 km/uur, maximumsnelheid: 50 km/uur.

Groningen: winkeldief met vlindermes aangehouden
De politie heeft donderdagavond in de Grote Rozenstraat een 42-jarige man uit Groningen aangehouden voor winkeldiefstal en de Wet Wapens en Munitie. De Stadjer had uit een kledingzaak aan het A Kerkhof een trui en enkele topjes weggenomen. De winkeldief zette het vervolgens op een lopen. Een personeelslid alarmeerde de politie en zette te voet de achtervolging in. De verdachte kon even later in de Grote Rozenstraat worden ingerekend. Hij was nog in het bezit van een geprepareerde tas met daarin de weggenomen kleding. Bij fouillering bleek dat de man in het bezit was van een vlindermes. Het mes werd in beslag genomen. De Stadjer werd gehoord en mocht daarna het politiebureau verlaten. De kledingwinkel heeft inmiddels aangifte gedaan en kreeg alle weggenomen goederen terug. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: alcomobilist aangehouden
Op de Laan van de Vrijheid heeft de politie donderdagnacht een 34-jarige man uit Leek aangehouden voor rijden onder invloed. De Leekster werd in zijn auto gecontroleerd. Een blaastest op straat wees uit dat de automobilist alcohol had gedronken. Op het politiebureau bleek dat hij 1 promille alcohol in zijn bloed had. De verdachte werd gehoord op het politiebureau en mocht daarna het politiebureau verlaten. Hij kreeg een rijverbod. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: dronken wildplasser ingesloten
De politie heeft donderdagnacht in de Kleine Raamstraat een 24-jarige man uit Groningen aangehouden. Politieagenten zagen de Stadjer in de Gelkingestraat wildplassen. Bij het zien van de agenten zette hij het op een lopen. De wildplasser kon even later worden ingerekend. Hij verkeerde behoorlijk onder invloed van alcohol. De 24-jarige werd ter ontnuchtering ingesloten. Met twee bekeuringen voor openbare dronkenschap (25 euro) en wildplassen (50 euro) op zak mocht de Stadjer vrijdagochtend het politiebureau verlaten.

Groningen: man met verdachte fiets aangehouden
Op het Gedempte Kattendiep heeft de politie donderdagnacht een 38-jarige man uit Groningen aangehouden. De Stadjer reed op een damesfiets zonder verlichting te voeren. Ook constateerden de agenten dat het fietsslot was opengebroken. Ook was de man in het bezit van inbrekersgereedschap. De verdachte werd ingerekend en meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor mocht hij het politiebureau verlaten. De fiets werd op het politiebureau gestald. De politie probeert de eigenaar van de fiets op te sporen. Tegen de Stadjer wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: mannen voor baldadigheid ingerekend
De politie heeft donderdagnacht een 23-jarige man uit Leeuwarden en een 25-jarige man uit Groningen aangehouden voor baldadigheid. Politieagenten zagen het duo diverse fietsen omver gooien. Beide mannen werden na de baldadigheden ingerekend. De verdachten kregen op het politiebureau een bon voor baldadigheid (50 euro). Na verhoor mochten zij het bureau verlaten.

Regioberichten volgen later