Digitale Gemeente Houten

Gospelkoren in Het Kruispunt

zaterdag 30 oktober 2004 - Bron: Het Kruispunt

Op zaterdag 6 november 2004 om 20.00 uur, is er in Het Kruispunt een dubbelconcert van twee Gospelkoren. De enthousiaste zangers van Njoy uit Houten en Testify uit Amersfoort zullen een sprankelende gospelavond verzorgen.

Het koor Njoy ontstond in de zomer van 2003. In augustus 2003 werden de eerste repetities gehouden. Njoy heeft al diverse keren gezongen in kerkdiensten in Het Kruispunt, en geeft nu haar eerste grote concert! Njoy is voor het koor een perfecte naam omdat die zo goed aangeeft wat men met elkaar wil. Je kunt het aan de koorleden zien. Ze genieten ervan om met elkaar te zingen tot Gods eer. Njoy kenmerkt zich door een grote variatie in leeftijd (het jongste lid is 15, het oudste 57 jaar oud) en repertoire. En hoewel genieten voorop staat, streeft men ook naar muzikale kwaliteit onder leiding van de ambitieuze dirigent Piet Noort.

Piet Noort (42) studeerde orgel, piano en koordirectie in Groningen aan het conservatorium. Hij dirigeerde diverse gospel- en gemengde koren, waaronder Enjoy in Houten. Met name de synthese van gospel en traditionele kerkmuziek spreekt hem bijzonder aan, en hij kan ook zijn compositorische en arrangerende kwaliteiten hier goed in kwijt. Met het publiek is hij benieuwd hoe Enjoy zich op haar eerste grote concert in beide opzichten neer zal zetten. Er is met veel enthousiasme en toewijding toegewerkt naar dit concert.

Testify is een gospelkoor voor jongeren vanaf 16 jaar. In 1998 zijn een aantal enthousiaste mensen gestart met Testify. Testify bestaat dus inmiddels meer dan 6 jaar en heeft op dit moment zon 40 leden. Door middel van muziek en zang wil het koor getuigen van Gods grootheid. Tevens probeert het koor met aansprekende teksten en melodieen zo dicht mogelijk bij de mensen te staan in hun geloofsbeleving. Testify wordt gedirigeerd door Sandra Offereins. Zij heeft al vroeg koor-ervaring opgedaan. In haar jeugd zong ze zelf in kinderkoren en ouder geworden zong ze in Het Sallands Bachkoor. Zij studeerde o.a. twee jaar Schoolmuziek aan het conservatorium in Groningen en heeft deel uitgemaakt van La Banda di Cantatori o.l.v. Fokko Oldenhuis. Zij zong ook bij het gereformeerd kamerkoor o.l.v. J.Munneke. Met haar grote muzikale ervaring dirigeert zij sinds januari 2001 het gospelkoor Testify.

Beide koren staan garant voor een geweldige gospelavond in Het Kruispunt. Voorverkoop van kaarten die vijf euro kosten: Fietsenstalling Anne Arendsen, Station Houten.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2004 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).