Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave zaterdag 6 november 2004

* OPSPORING VERZOCHT
ROTTERDAM - Maandag 8 november besteedt het programma 'Opsporing Verzocht' aandacht aan de moord op de 44-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats en de 37-jarige vrouw uit Rotterdam, die donderdagochtend 14 oktober op de Lekstraat werden aangetroffen. Eén van hen bleek ter plaatse te zijn overleden, de andere vrouw overleed in de loop van de ochtend aan haar verwondingen. Sectie op de stoffelijk overschotten heeft uitgewezen dat de slachtoffers, beide werkzaam als prostituée op en rond de Keileweg, door vuurwapengeweld om het leven waren gekomen. Zo'n 20 rechercheurs van het district Rotterdam-West hebben de zaak in onderzoek.
In de late uitzending van 'Opsporing Verzocht' (rond 22.00 uur) wordt de aandacht van het publiek gevraagd voor enkele beelden die worden getoond.


* GEWAPENDE OVERVAL PIZZERIA
RIDDERKERK - Vrijdagavond omstreeks tien uur vond een gewapende overval plaats op een pizzeria aan de Mandenmakerstraat. Drie nog onbekende mannen met vuurwapens kwamen de winkel in en bedreigden de twee aanwezige personeelsleden. Het drietal eiste geld van een 37-jarige medewerker, die hierbij eveneens geschopt werd. Met de buit gingen de overvallers er in nog onbekende richting vandoor. De recherche van het district Feijenoord-Ridderster stelt een nader onderzoek in.


* DUITSER NA AFSPRAAK VIA INTERNET DUIZENDEN EURO'S ARMER EN GEEN TELEFOON RIJKER


ROTTERDAM - Vrijdagmiddag omstreeks vijf uur werd een 24-jarige man uit Duitsland het slachtoffer van oplichting via internet. Het slachtoffer, eigenaar van een bedrijf dat mobiele telefoons via internet verkoopt, was via de e-mail door een persoon benaderd die hem een aantrekkelijk aanbod deed om voor 10.000 euro een aantal telefoons te kopen. De Duitser sprak op de Vuurplaat af en werd daar door een aantal mannen aangesproken dat in de Riebeekstraat de verkoop zou plaatsvinden. In de Riebeekstraat werd de Duitser vervolgens onder bedreiging van een mes beroofd van zijn euro's en zijn mobiele telefoon.


* ALCOHOLCONTROLE
ROTTERDAM - In de nacht van vrijdag op zaterdag hielden politiemensen van het Korps Landelijke PolitieDiensten, Gelderland-Midden en -Zuid, Zuid-Holland-Zuid en Rotterdam-Rijnmond een alcoholcontrole over de gehele lengte van de A15. In de regio Rotterdam-Rijnmond moesten 1085 automobilisten een blaastest afleggen, waarna 13 bestuurders werden bekeurd voor het rijden onder invloed van alcohol. Tevens werd het rijbewijs van twee automobilisten ingevorderd omdat zij te hard reden, een derde automobilist werd voor te hard rijden bekeurd. In beslag genomen werden vier radar-detectoren.


* BLAUWE VERRASSING DISTRICT FEIJENOORD-RIDDERSTER

ROTTERDAM - Politiemensen van het district Feijenoord-Ridderster hielden vrijdag in samenwerking met Leerplichtambtenaren, de RET en middelbare scholen een actie 'Blauwe Verrassing' in het gehele district. Er werden onder meer controles op spijbelaars, kluisjescontroles op scholen, verkeerscontroles en alcoholcontroles gehouden. Ook werd opgetreden tegen overlast veroorzakende veelplegers en hield men controles op metrostation Rijnhaven. In totaal werden zo'n 150 processen-verbaal opgemaakt voor onder meer alcohol drinken op de openbare weg, wildplassen, bedelen en drugsgebruik in het openbaar. Maar ook automobilisten die de snelheid aan hun laars lapten, te veel hadden gedronken en/of de autogordel niet droegen werden op de bon geslingerd. Tevens werden 2000 euro aan openstaande boetes geïnd en werden 32 mensen voor diverse feiten/overtredingen aangehouden.


* VERKEERSCONTROLES ROTTERDAM-CENTRUM
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Rotterdam-Centrum hield in de nacht van vrijdag op zaterdag verkeerscontroles op de Blaak en Boompjes. Tussen half elf 's avonds en zes uur 's ochtends werden 44 processen-verbaal opgemaakt voor onder meer te hard rijden, mobiel bellen tijdens het autorijden, negeren van het rode verkeerslicht en het niet volgen van de aangegeven rijrichting. Twee automobilisten werden aangehouden omdat zij reden onder invloed van alcohol. Politiemensen hielden tijdens de controle eveneens drie mannen aan die een verkeerslicht hadden vernield.


* MAN GERED DOOR BUURMAN TIJDENS WONINGBRAND

ROTTERDAM - Vrijdagavond omstreeks kwart voor twaalf ontstond brand in een woning aan de Wolphaertsbocht. De 47-jarige bewoner was vermoedelijk tijdens het koken in slaap gevallen waarna er door nog onbekende oorzaak brand ontstond. Een 71-jarige Rotterdammer zag een enorme rookontwikkeling uit de woning van zijn buurman komen en wilde hem waarschuwen. Door op de ramen te blijven bonken kon de 71-jarige man zijn buurman alarmeren, waarna hij hem vervolgens uit de woning hielp. De gealarmeerde brandweer kwam ter plaatse en bluste de brand. De twee Rotterdammers werden door ambulancepersoneel behandeld voor het inademen van rook.


* EEN VIJFDE VAN DE GECONTROLEERDE AUTOMOBILISTEN RIJDT TE HARD

ROTTERDAM - Vrijdagochtend hield personeel van de Verkeerspolitie (Bureau Verkeershandhaving) een snelheidscontrole op de 's Gravendijkwal. Tussen zeven uur en kwart over negen reden 576 van de 2580 automobilisten te hard. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 85 km/uur in plaats van de toegestane '50'.

Middaguitgave vrijdag 5 november 2004

* GETUIGENOPROEP GOOIEN TEGELS
ROTTERDAM - Woensdagavond 3 november jl. omstreeks acht uur werd vanaf een flat op het Delftseplein door onbekenden rubberen tegels gegooid naar voorbijgangers. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. Wel werd een geparkeerd staande auto geraakt, waarbij de voorruit en een deur werden beschadigd. De politie is op zoek naar getuigen dan wel naar personen die anderszins informatie kunnen verschaffen. Zij worden verzocht contact op te nemen met de recherche van het district Rotterdam-Centrum via het telefoonnummer 0900 - 8844 (lokaal tarief).