Gemeente Leiden

Ontmoetingsavond stedenband Leiden-Toruñ op 6 november 2004

Zaterdag 6 november a.s. vindt in Kerkelijk Centrum De Regenboog (Watermolen 1; Merenwijk) een ontmoetingsavond plaats voor Leidenaars die betrokkenen zijn bij of belangstelling hebben voor de stedenband Leiden-Toruñ. Deze jaarlijks terugkerende avond blijkt telkens weer in een behoefte te voorzien. Vele belangstellenden komen bij deze gelegenheid in een ongedwongen sfeer bijeen om ervaringen en ideeën omtrent Toruñ, Leiden en Polen met elkaar te delen en plannen voor de toekomst te maken. Ook wordt elk jaar een informatief/cultureel programma gepresenteerd.

Het informatieve programmadeel bestaat dit jaar uit inleidingen over de effecten van de toetreding tot de EU op het dagelijks leven (Polenkenner Jan Minkiewicz) en op de gezondheidszorg in Polen (Kasia Kleine, in Nederland studerende Poolse).

De muzikale omlijsting wordt verzorgd door de zangeressen Natalia Kunikowska en Laura Bos, met pianobegeleiding van Ab Govers.

Zoals elk jaar bestaat ook nu weer de mogelijkheid om deel te nemen aan een typisch Poolse maaltijd. Belangstellenden voor deze maaltijd kunnen zich tot 28 oktober telefonisch opgeven bij de voorzitter van de stedenbandwerkgroep, Dirk Jan Binnendijk, tel. (071) 541 65 64 ('s avonds).

Programma van de avond
18.00 uur : kennismakingsborrel
19.00 uur : gezamenlijke Poolse maaltijd
20.00 uur : uitreiking van de Koos Huisman-prijs aan een persoon die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor de stedenband 20.15-21.30 uur : informatief/cultureel programma:
-Jan Minkiewicz: 'Droom en werkelijkheid van de toetreding', de sociale en economische gevolgen voor Polen van de toetreding tot de EU.
- Kasia Kleina spreekt over de veranderingen in de Poolse gezondheidszorg
- Laura Bos & Natalia Kunikowska brengen liederen ten gehore. vanaf 21.30 uur : discussie en gezellig samenzijn

Kosten
De toegang en het eerste kopje koffie zijn gratis. Verdere consumpties zijn voor eigen rekening. Deelname aan de Poolse maaltijd kost E 5 (ter plekke te voldoen).

Nadere informatie:
Carel van Ingen, coördinator stedenbanden, tel. (071) 516 70 29.

---- --