Ingezonden persbericht


Persbericht
Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome

Jubilerend luchtvaart-lekkerland voor alle luchtvaartfans:

Aviodrome organiseert 'Aviation Fair' in Lelystad

Lelystad, 1 oktober 2004 - In het weekend van 6 en 7 november organiseert het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome in Lelystad voor de 25e keer de Nationale Luchtvaartbeurs. Voor liefhebbers en verzamelaars van DVD's met luchtvaartfilms, vliegtuigfoto's, luchtvaart-computerspellen en van alles wat verder met luchtvaart te maken heeft, is de beurs een niet te missen hoogtepunt in het luchtvaart-hobbyjaar.

Spotterskampioenschappen

Ter gelegenheid van het zilveren jubileum heeft de Aviodrome ervoor gekozen om nieuwe activiteiten te ontplooien en de naam te moderniseren. Voortaan heet de luchtvaartbeurs 'Aviodrome Aviation Fair'. Voor het eerst zullen deze keer tijdens de Aviation Fair ook de Nationale Spotters-Kampioenschappen plaatsvinden. Dit is een luchtvaartkennisquiz voor de echte vliegtuigkenners, waarbij iedereen die dat wil kan meestrijden voor een speciaal bezoekersklassement. Natuurlijk zullen, ondanks de modernisering, ook de traditionele zeldzame vliegtuigfoto's, historische vliegtuiginstrumenten en -onderdelen, antieke luchtvaartboeken, pilotenuniformen en vliegspellen niet ontbreken. Naast de historische vliegtuigen die geëxposeerd worden, zullen verzamelaars dit weekend in meer dan 100 marktkramen een grote diversiteit aan luchtvaartvoorwerpen aanbieden.

Kinderplein

Speciaal voor kinderen wordt bij de Aviodrome Aviation Fair een 'luchtvaart-beursplein' ingericht, dat alleen bestemd is voor de jeugd. Voor de bezoekers van deze 25e Aviation Fair wordt het evenement feestelijk aangekleed, onder andere met een muziekband. Daarnaast wordt er een veiling georganiseerd en kan iedere 'koper' automatisch meedoen aan een loterij. Uiteraard is de Aviation Fair ook een ideale gelegenheid voor iedereen die zijn dagje uit wil combineren met het 'normale' aanbod aan historische vliegtuigen bij het Luchtvaart-Themapark Aviodrome.

Voor de toegang tot de Aviation Fair behoeft geen toeslag te worden betaald. Bezoekers betalen alleen de normale entreeprijs voor het themapark. Het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome aan de Pelikaanweg 50 op de Luchthaven Lelystad iedere dag geopend van 10.00-17.00 uur. Meer informatie over de Aviodrome is te vinden op www.aviodrome.nl of via tel. 0900-AVIODROME (0900-2846376).

Klik voor meer informatie op:

* Persfoto's: www.aviodrome.nl/persfoto

* Overige persberichten: www.aviodrome.nl/nieuws/persberichten
* Perscontacten: p.vdnoort@aviodrome.nl

* Internetsite: www.aviodrome.nl

Peter F.A. van de Noort
Hoofd PR en voorlichting
Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome
Adres: Pelikaanweg 50
8218 PG Luchthaven Lelystad
Telefoon:

0320 - 289 858
Fax: 0320 - 289 841
E-mail: p.vdnoort@aviodrome.nl
Website: www.aviodrome.nl