FNV BOUW

Discussiebijeenkomst FNV Bouw in Boekel

Op zaterdag 6 november van 0930 uur tot 1230 uur organiseert FNV Bouw regio Zuid Oost in Partycentrum 'Nia Domo', St. Agathaplein 6 in Boekel een bijeenkomst over de actiepunten in het arbeidsvoorwaardenbeleid 2005 van FNV Bouw.
De uitkomsten van deze bijeenkomst zullen vertaald worden naar CAO-voorstellen waarmee FNV Bouw de CAO-onderhandelingen in gaat volgend jaar.
Het kabinet, de werkgevers en de bonden zijn het niet eens over de koers die Nederland moet inslaan. Moet er langer gewerkt worden om de sociale voorzieningen overeind te houden? Kunnen we werknemers vragen meer uur per week te maken voor hetzelfde loon? Mogen mensen met een slijtend beroep wel eerder stoppen? In een levendige discussie met tal van prominenten zullen de verschillende partijen hun standpunten uiteen zetten. Dick van Haaster, voorzitter FNV Bouw, Ruud Jacobs, directielid Ballast Nedam, Herman Bruls, lid van de Tweede-Kamercommissie Sociale Zaken en Werkgelegenheid namens het CDA en mevrouw Ieke van den Burg, lid van het Europees Parlement voor de PvdA.
Ook de heer Han Noten, fractievoorzitter van de PvdA in de Eerste Kamer en recentelijk in het nieuws vanwege zijn ontwerpakkoord over vut, prepensioen en levensloop, heeft zijn medewerking toegezegd. Leden van FNV Bouw zijn welkom op deze achterbanraadpleging.

Momenteel houden de bonden een estafette-actie. Iedere sector (onderwijs, metaal, zorg, bouw, etc) roept haar leden op om één dag te protesteren tegen de kabinetsplannen op het terrein van arbeid en inkomen. Op 10 november nemen de sectoren Bouwen en Wonen het stokje over. FNV Bouw en Hout en Bouwbond CNV organiseren een protestmanifestatie in Den Haag.
FNV Bouw blijft strijden voor de belangen van werknemers en uitkeringsgerechtigden in de bouw- en houtsector.

Voor meer informatie over de discussiebijeenkomst in Boekel kunt u bellen met Regiohoofd FNV Bouw Zuidoost Henny de Laat 0495 547 030 of

06 538 635 65.

28 okt 04 11:15