Erasmus Universiteit Rotterdam

Voorlichtingsdag voor aankomende bachelorstudenten

Zaterdag 6 november 2004 Erasmus Najaarsdag op de Erasmus Universiteit Rotterdam

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) organiseert zaterdag 6 november a.s. de Erasmus Najaarsdag, de centrale voorlichtingsdag die jaarlijks in het najaar plaatsvindt op de campus Woudestein. Leerlingen van vwo-4, 5 en 6 en hun ouders, die meer willen weten over studeren aan de universiteit voor denkers en doeners zijn tussen 10.00 uur en 14.00 uur van harte welkom aan de Burgemeester Oudlaan in Rotterdam.

Alle opleidingen verzorgen op de Erasmus Najaarsdag algemene inleidingen voor geïnteresseerden. In deze korte programmaâs van 30 minuten wordt iets verteld over de inhoud, de opbouw van en de begeleiding tijdens de studie. Ook de mogelijkheden op de arbeidsmarkt komen aan bod. Veel opleidingen bieden daarnaast zogeheten verdiepende programmaâs, variërend van 30 tot 80 minuten. Hierin wordt dieper ingegaan op de inhoud, de structuur en de mogelijkheden van de opleiding. Onder andere met proefcolleges, workshops, vragenuurtjes en andere praktijkoefeningen.

Leerlingen die nog aan het begin van het studiekeuzeproces staan, kunnen de inleiding ' Wat is studeren?' volgen. Studentendecanen geven tijdens deze inleiding antwoord op vragen als: hoe zit een universitaire opleiding in elkaar? Wat is het verschil tussen studeren aan een hbo-instelling en aan een universiteit? Wat kun je als student van de EUR verwachten en wat verwacht de EUR van jou? Speciaal voor scholieren die nog twijfelen over hun studiekeuze is er het programma 'Hoe kies ik een opleiding?'. Voor ouders is er een speciaal programma waarbij studentendecanen meer vertellen over studiefinanciering, huisvesting, studiebegeleiding, studievoortgang en activiteiten naast de studie.

In de faculteitsgebouwen beantwoorden studenten, studieadviseurs, docenten en vertegenwoordigers van studentenorganisaties vragen. Tussen 9.30 uur en 14.00 uur organiseren studenten rondleidingen over de campus. Aanmelden voor een rondleiding kan in de Collegezalenhal (gebouw C).