VTL

VTL pleit voor meer vrouwelijke chauffeurs

Met de Wereldrecordpoging en de uitreiking van de Karla Peijs-VTL beurs wil VTL de aandacht vestigen op vrouwelijke chauffeurs. Ruim 450 vrouwelijke vrachtwagenchauffeurs gaan zaterdag 6 november a.s. proberen het Guinness World Record(tm) van het langste vrachtwagenkonvooi te verbreken. Aansluitend reikt minister Karla Peijs beurzen uit aan tien vrouwen die chauffeur willen worden.

Wereldrecordpoging
Ruim 450 vrouwelijke chauffeurs gaan 6 november proberen het Guinness World Record(tm) van het langste vrachtwagenkonvooi te verbreken. Het huidige wereldrecord staat op 391 vrachtwagens in Pennsylvania (USA).

Karla Peijs-VTL beurs
Minister van Verkeer en Waterstaat Karla Peijs reikt aansluitend aan de recordpoging de beurs uit aan tien vrouwen die het chauffeursvak in willen. Met deze beurs kunnen zij kosteloos hun chauffeursdiploma en groot rijbewijs halen. Ruim 130 vrouwen hadden zich dit jaar aangemeld. Daaruit zijn tien vrouwen geselecteerd.

Vrouwen achter het stuur
Het beroepsgoederenvervoer zou meer aandacht moeten hebben voor de inzet van vrouwen als vrachtwagenchauffeur. Slechts 3% van alle vrachtwagenchauffeurs is een vrouw, terwijl dat voor de beroepsbevolking in Nederland 43% is. Als de economie weer aantrekt is het onvermijdelijke tekort aan chauffeurs steeds moeilijker op te vullen met jonge, autochtone mannen. Werkgevers die nu ervaring opdoen met vrouwelijke chauffeurs, creëren een voorsprong op hun concurrenten in de nabije toekomst.

Voorlichtingsactiviteiten VTL
VTL maakt zich sterk voor het vergroten van de instroom van vrouwen en allochtonen in de sector. Zo is met voorlichtingsactiviteiten en praktische tips gewerkt aan het wegnemen van vele vooroordelen. De voorlichting en tips zijn enerzijds gericht op werkgevers over het werken met vrouwen en allochtonen en anderzijds op potentiële chauffeurs over het werken als chauffeur.

Informatie voor de redactie:
Marjan Dirkse
mdirkse@vtl.nl

0172 403676

Marije Nube
mnube@vtl.nl

0172 403676

06 06 538 26 800


01 nov 04 09:56