Tros

Afdeling Communicatie
Hilversum, 01-11-2004

Televisie
Dit was het nieuws
Uitzending vanaf zaterdag 6 november
Nederland 2 - 21.00 uur

Scherpe kwinkslagen van harm, jan jaap, raoul
en de gasten in nieuwe reeks dit was het nieuws

Teamcaptains Jan Jaap van der Wal en Raoul Heertje geven vanaf zaterdag 13 november weer samen met twee speciale gasten aan spelleider Harm Edens op geheel eigen wijze commentaar op nieuws en actualiteiten in DIT WAS HET NIEUWS. Op zaterdag 6 november zijn eerst de hoogtepunten van vorig seizoen te zien.

Dat Dit was het nieuws veelal gepaard gaat met scherpe kwinkslagen bezorgt het programma een hoge kwalificatie en kijkdichtheid. Afgelopen seizoen werd het programma tien keer op zaterdag uitgezonden en hadden de uitzendingen een kijkdichtheid van ruim 1,3 miljoen, een kijktijdaandeel van 19,7 procent en een enorm hoge waardering van 7,9. Zelfs de herhalingen op zondagavond werden zeer goed bekeken. Gemiddeld stemden toen 800.000 mensen af op DIT WAS HET NIEUWS met een kijktijdaandeel van 18,7 procent.

Voor deze reeks is een aantal gasten inmiddels bekend: Zaterdag 13 november Sonja Barend en mr. Piet Doedens Zaterdag 20 november Cor Bakker en Geert Wilders Zaterdag 27 november nog niet bekend
Zaterdag 04 december Doekle Terpstra, tweede gast n.n.b. Zaterdag 11 december Mark Uytterhoeven en Mieke van der Wey Zaterdag 18 december Hans Klok en Joris Luyendijk

In de redactie zit een aantal stand-up comédians die zelf ook regelmatig optreden zoals Sander van Opzeeland, Micha Wertheim, Rob Urgert, Ronald Goedemondt, Cindy Pieterse.

De eindredactie is in handen van de ervaren Eric van Sauers en Koos Terpstra.