Gemeente Haarlem


1 november 2004
sector Stadsbeheer


Gemeente Haarlem, college van burgemeester en wethouders

Persbericht


Werkzaamheden aan de Camera Obscuraweg, het Stastok- en het Keggeviaduct

Om de bereikbaarheid van de Waarderpolder te verbeteren moet er een aantal belangrijke verkeersaanpassingen gebeuren. De te verwachte extra toestroom van verkeer mede door de komst van IKEA (geplande opening in het voorjaar van 2005) maakt het extra noodzakelijk om op korte termijn te starten met de eerste aanpassingen.

Vanaf zaterdag 6 november beginnen hiervoor de voorbereidende werkzaamheden aan de Camera Obscuraweg, het Stastok- en het Keggeviaduct. De Camera Obscuraweg wordt vanaf de Robert Nurksweg tot aan de Bohnweg verdubbeld van 2 rijstroken, naar 4 rijstroken. Het Stastokviaduct wordt gereconstrueerd en eveneens uitgebreid naar 4 rijstroken. Het Keggeviaduct wordt verbreed door naast het huidige viaduct een brug voor fietsers en voetgangers te bouwen. Het huidige Keggeviaduct over de Amsterdamstevaart/N200 wordt tijdelijk heringericht, waardoor tot de oplevering van het nieuwe viaduct 3 in plaats van 2 huidige rijstroken beschikbaar zijn (2 rijstroken de Waarderpolder uit en 1 rijstrook de Waarderpolder in). De werkzaamheden aan de Camera Obscuraweg, het Stastokviaduct en de herinrichting van het Keggeviaduct duren tot medio april 2005. Als de fietsvoetbrug naast het Keggeviaduct in 2006 klaar is, zijn er op het Keggeviaduct ook 4 rijstroken beschikbaar.

Eenrichtingsverkeer
De Camera Obsuraweg en het Stastok - en Keggeviaduct moeten deels worden afgezet voor de noodzakelijke werkruimte. Om dit mogelijk te maken, wordt het inkomend verkeer naar de Waarderpolder gedurende de gehele periode van de werkzaamheden omgeleid via de Amsterdamsevaart en de Gedempte Oostersingelgracht naar de Oudeweg. Om het extra verkeer zo goed mogelijk te laten doorstromen, wordt de verdrijvingsstrook op de Gedempte Oostersingelgracht tijdelijk geschikt gemaakt als een extra rechtsaf mogelijkheid naar de Oudeweg. Op de Oudeweg wordt 1 van de 2 linksaf opstelstroken naar de Gedempte Oostersingelgracht vervangen door een invoegstrook op de Oudeweg. Deze werkzaamheden vinden plaats in de eerste week van november. Het verkeer de Waarderpolder uit kan gedurende de werkperiode nog wel gebruik blijven maken van de Camera Obsuraweg en de beide viaducten. De omleidingen worden in alle richtingen met borden aangegeven. De Camera Obsuraweg en het viaduct blijven voor fietsverkeer en nood- en hulpdiensten in beide richtingen toegankelijk. De Zuiderpolder en Parkwijk blijven via de R. Nurksweg bereikbaar.


Myrna Wiggers, communicatieadviseur
023-5114902
mwiggers@haarlem.nl
288/2004

---- --