Gemeente Rotterdam

Zaterdag 6 november a.s. vindt de tweede Rotterdamse Batterijendag plaats. Opnieuw een grootschalige inzamelactie van lege batterijen. Stichting Batterijen (Stibat) haalt die dag samen met Roteb, vooraf verspreide zakjes huis-aan-huis op. Om 09.00 uur verzamelen alle medewerkers voor deze dag zich bij Restaurant Malakka, aan de Puck van Heelstraat 154. Vervolgens gaan zij vanaf deze locatie aan de slag. Niet in alle Rotterdamse wijken verspreidde Stibat de zakjes. Het gaat alleen om wijken waar een hoge inzamelrespons is te verwachten. Aan de inzameling zit een wedstrijd verbonden. Bewoners maken kans op het winnen van reischeques met een waarde van maximaal 3.000,-.

Tussen 25 en 29 oktober kregen de bewoners van de deelnemende wijken een speciaal zakje met instructiekaart in de brievenbus. Bewoners kunnen het zakje, uiteraard gevuld met lege batterijen, op zaterdag 6 november voor 10.00 uur aan de deurknop hangen. Flatbewoners kunnen het zakje beneden in de hal neerzetten. Tussen 10.00 en 16.00 uur gaan 125 medewerkers de wijk in om alle zakjes met lege batterijen op te halen.

Wedstrijd
De uitslag van de trekking vindt plaats op 7 december a.s. en staat dan vervolgens in de lokale huis-aan-huis bladen en op www.legebatterijen.nl. Op deze website staan ook de deelnemende wijken en overige informatie over de tweede Rotterdamse Batterijendag.

De Rotterdamse Batterijendag van vorig jaar was zon groot succes, dat Roteb en Stibat zich hier graag nog een keer voor willen inzetten. De in september gehouden Batterijendag in Den Haag, leverde zon 200.000 lege batterijen op. Stibat en Roteb willen dit aantal in Rotterdam uiteraard overtreffen!

Uit landelijke inzamelgegevens blijkt dat in de grote steden veel minder lege batterijen worden opgehaald dan in de rest van Nederland. Dit is aanleiding voor de inzamelacties. Lege batterijen behoren tot Klein Chemisch Afval en horen niet in de vuilnisbak thuis, maar moeten gescheiden worden ingeleverd. In veel winkels in Rotterdam staan inzamelbakken voor lege batterijen. Kijk voor meer informatie over inzamelplaatsen op www.roteb.rotterdam.nl.

Bron: Bestuursdienst, 01-11-2004

[sitestat.gif?name=Zoveel mogelijk lege batterijen inleveren&nr=2043179]