TNO

TNO neemt deel aan Museumnacht Amsterdam op 6 november

01-11-2004 - Fashion Event: 'How smart are you dressed tomorrow?' Op zaterdag 6 november vindt in Amsterdam voor de vijfde maal de Museumnacht Amsterdam plaats. 38 musea openen hun deuren van 19.00 tot 02.00 uur 's nachts. De Museumnacht wordt sinds 2000 georganiseerd om een nieuw en jong publiek enthousiast te maken voor Amsterdamse musea.

In het grootste science center van Nederland, NEMO, neemt TNO deel aan het 'fashion event'. Bij NEMO's fashion-event zie je hoe wetenschap, techniek en technologie samen komen in kleding en mode. De boodschap is: laat je verrassen door uitzonderlijke producten, verdiep je in de nieuwste kleding- en modetechnologieën, bekijk verschillende 'fashionable ideas', raak geïnspireerd en deel je gedachten met de aanwezige fashion visionairs. Aan bod komen intelligente kleding en 'intelligent textiles', zoals i-wear, smart jewellery, mood clothing, medical wear, enzovoort.

De TNO-presentatie heeft betrekking op sportkleding en -accessoires zoals die bij de laatste Olympische Spelen zijn toegepast. Zo laten we het koelende roeipak van het Nederlandse roeiteam zien en de zonwerende roeihelm van skiffeur Dirk Lippits. Verder zijn er nieuwe materialen te zien en te voelen en is er een presentatie van de technologie achter de kleding.

Voor nadere informatie verwijzen wij naar de website van NEMO of de website van de Museumnacht.

Jos de Mooij,

Contactpersoon

Jos de Mooij

Corporate Communicatie TNO

T 015 269 49 50

demooij@cc.tno.nl