Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

Chardon maakt zich op voor Wereldbekerstrijd

02/11/2004

Schipluiden, 2 november 2004
Drievoudig Wereldkampioen vierspannen IJsbrand Chardon gaat aankomend weekend van start in de eerste Wereldbekerwedstrijd van het seizoen. In het Duitse Hannover gaat de menner uit Schipluiden op zaterdag 6 november en zondag 7 november de strijd aan met de onverslaanbare indoorgigant Michael Freund. `Ik ben erg benieuwd hoe ik er voor sta met mijn indoor span,' vertelt Chardon. `Freund is bijna niet te verslaan, maar ik ga mijn uiterste best doen om de kloof met hem te dichten en probeer steeds dichterbij te komen. Als ik in Hannover bij de eerste drie eindig, ben ik tevreden.'
Gemakkelijk zal Chardon het niet krijgen, aangezien ook de sterk presterende Zweed Tomas Eriksson en de Amerikaan Chester Weber aan de start zullen verschijnen. Ook de Hongaar Jozsef Dobrovitz, vorig seizoen voor het eerst van de partij in de Wereldbeker, kan sterk uit de hoek komen. Bovendien heeft de organisatie de wild card toegekend aan Christoph Sandmann, die in het verleden hoge ogen scoorde tijdens de Wereldbekerwedstrijden.
Dit seizoen bestaat de Wereldbeker vierspannen uit zeven wedstrijden: Hannover, Stuttgart en Leipzig in Duitsland, Stockholm en Gothenburg in Zweden, Mechelen in België en `s-Hertogenbosch. De beste vijf menners van de stand na `s-Hertogenbosch komen in aanmerking voor deelname aan de laatste wedstrijd in Gothenburg. Iedere menner kan zich tijdens drie wedstrijden kwalificeren voor Gothenburg. Chardon start na Hannover in Mechelen en in `s-Hertogenbosch. Nieuw dit seizoen is het kledingvoorschrift voor menners en grooms. Om de aanspanningen voor het publiek herkenbaarder te maken, moet elke aanspanning verschillende kleuren hanteren. Zo zal de aanspanning van Chardon dit seizoen te herkennen zijn aan een groene pet en een wit overhemd met gele bodywarmer.

Programma German Classics Hannover:
Kwalificatie: zaterdag 6 november 23.10 uur
Wereldbeker: zondag 7 november 12.00 uur

Meer informatie over de Wereldbeker vierspannen zoals standen, uitslagen en reglementen:

www.worldcupdriving.com