Ingezonden persbericht


Persbericht

Politieke kopstukken geven visie op armoede voor jongeren

Op zaterdag 6 november wordt in het provinciehuis van Groningen het Congres van het Noorden gehouden. Het jongerencongres heeft als thema armoedebestrijding. Belangrijke namen uit de politiek laten hun licht schijnen over deze problematiek. Ineke van Gent (tweede kamerlid Groenlinks) zal het congres voorzitten. Rob Oudkerk en Margreeth Smilde (CDA 2e kamerlid) zullen in debat gaan over de maatregelen van het kabinet Balkenende. Tijdens het congres zullen de volgende workshops worden gegeven:

· Armoede in internationaal perspectief (politici van SP en GroenLinks) · Armoedebestrijding in de stad Groningen (cliëntenraad Groningen) · Armoedebestrijding in de provincie Groningen (debat tussen jonge statenleden onder leiding van gedeputeerde Ineke Mulder) · Een workshop gegeven onder leiding van de werkgroep Arme Kant van Nederland/EVA.

Voor ontspanning wordt gezorgd door cabaretier Nigel Williams, beroemd in België, coming-man in Nederland. Het congres is bedoeld voor iedereen die zich in het onderwerp interesseert. Het duurt van 10.15 - 17.00 en de toegang is gratis. Het volledige programma is te vinden op www.congresvanhetnoorden.nl. Deelnemers worden verzocht zich aan te melden, maar dit is niet verplicht. De organisatie is in handen van de gezamenlijke Groningse politieke jongeren organisaties (JS in de PvdA, DWARS, PerspectieF, JD, CDJA en JOVD).

--------------------------------------einde persbericht-------------------------------- Meer informatie: Koos van Dijk, voorzitter commissie Congres van het Noorden, telefoon 0646155725