Psycho-medisch centrum Parnassia

Landelijke publieksdag Tien jaar Borderline

Het landelijke platform Triade-Borderline organiseert in samenwerking met Stichting Borderline op zaterdag 6 november 2004 een landelijke publieksdag in Vredenburg te Utrecht. De publieksdag staat in het teken van 'tien jaar Borderline'. Er is sinds 1994 veel bereikt op dit gebied. Wat de stand van zaken is, kunt u te weten komen op deze publieksdag.

Persbericht

Den Haag,28 oktober 2004

Doel publieksdag

Het doel van deze publieksdag is om actuele informatie te geven aan patiënten, hulpverleners, familieleden, direct betrokkenen en alle andere geïnteresseerden over wat er in tien jaar tijd is bereikt met betrekking tot de Borderline Persoonlijkheidsstoornis (BPS). De BPS is een veel voorkomende ernstige psychische aandoening. Kenmerken zijn onder andere emotionele labiliteit en impulsiviteit met een hoog suïciderisico (9-10% van de patiënten overlijdt vroegtijdig). Binnen Nederland lijden 150-200.000 Nederlanders aan BPS. Op deze dag zullen verschillende gerenommeerde sprekers de huidige stand van zaken doornemen op het gebied van bijvoorbeeld behandelmogelijkheden, voorlichting, onderzoek, lotgenotencontact, de beeldvorming en de ondersteuningsmogelijkheden voor familieleden.

Uitreiking door Catherine Keijl

De eerste Triade-Borderline award zal door Catherine Keijl uitgereikt worden aan een persoon of groep die zich aantoonbaar sterk heeft gemaakt op het gebied van BPS door bijvoorbeeld het opzetten en implementeren van een behandelactiviteit, het opzetten en begeleiden van lotgenotencontact of anderszins. De award bestaat uit een kunstwerk (wisselprijs), een grafiek (kunstwerk) en een geldprijs t.w.v. 1000 euro.

Online Sociale Kaart

Naast de uitreiking van de award maken de deelnemers kennis met de Sociale kaart Borderline online. Met behulp van deze sociale kaart kan iedereen op Internet bekijken welke instellingen in de eigen regio of daarbuiten een behandelaanbod hebben voor Borderlinepatiënten en/of ondersteuningsmogelijkheden voor familieleden van Borderlinepatiënten.

Algemene informatie

* De publieksdag vindt plaats van 10.30-16.30 uur in Vredenburg, Utrecht vlakbij CS

* Stichting Borderline is de landelijk erkende patiëntenorganisatie in Utrecht, stichtingborderline.nl

* Triade-Borderline is het landelijk platform waarin patiënten, hulpverleners en familieleden op het gebied van BPS samenwerken. Op de triade-borderline.nl is meer informatie over de publieksdag te vinden.


Noot voor de redactie,