Gemeente Woudrichem

04/11/2004
Rampenoefening

Nog een paar nachten slapen en dan is het zover: de grote rampenoefening op zaterdag 6 november a.s. staat voor de deur.

De gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem gaan dan het proces opvang en verzorgen in rampsituaties oefenen. De organisatie hiervan ligt in handen van de Regionale Brandweer te Breda. Zij hebben een rampscenario uitgewerkt.

Rampenoefening

Het doel van deze oefening is dat de gemeenten zo optimaal mogelijk op een ramp zijn voorbereid. Door het oefenen komen de eventuele knelpunten naar voren. De werkelijke situatie zal hier zo veel mogelijk worden nagespeeld. Ook de politie en de GHOR (geneeskundige verzorging) zullen een belangrijke rol bij de oefening spelen.

De oefening vindt plaats in Werkendam. In partycentrum "De Kwinter" moeten de ruim 100 deelnemers dan zorgdragen dat ongeveer 400 evacués opgevangen worden. De rol van evacue wordt hoofdzakelijk gespeeld door inwoners uit het Land van Heusden en Altena die zich voor deze oefening hebben aangemeld.

De rampenoefening begint zaterda ga.s.omstreeks9.30uurenzalom ongeveer 15.00 uur afgelopen zijn.

Alle figuranten die aan de oefening deelnemen zijn inmiddels door middel van een brief geïnformeerd. Figuranten die om de één of andere reden niet kunnen meedoen kunnen niet door een ander vervangen worden. Alleen degenen die staan geregistreerd kunnen aan de oefening deelnemen. De organisatie heeft bij het bepalen van het aantal figuranten rekening gehouden met het afvallen van een aantal spelers.

De rampenoefening van 6 november is de eerste van een aantal oefeningen die de komende tijd op het programma staan.