Tros

Afdeling Communicatie
Hilversum, 04-11-2004

Radio
Tros muziekcafÉ
Uitzending zaterdag 6 november
Radio 2 - 16.00 uur

Bijzondere stemgeluiden in tros muziekcafÉ

In Tros muziekcafÉ van zaterdag 6 november a.s. ontvangt presentator Hadassah de Boer de volgende artiesten:

Al ruim dertig jaar is JP Den Tex een gewaardeerd singer/songwriter. Zijn allereerste schreden op het muzikale pad zette hij in een band waarin hij samen met zijn broer en Thé Lau speelde. In de loop der jaren was het succes dat hij met zijn muziek behaalde, wisselend, maar de kwalititeit constant. Zijn plaats in de muzikanten scene heeft JP Den Tex inmiddels stevig verankerd. Op zijn laatste album staan mooie Engels- en Franstalige liedjes, die hij zaterdag bij ons ten gehore brengt.

De Bredase band Greendive heeft net zijn debuutalbum uit. Toch zijn deze mannen alweer een tijdje bezig met muziekmaken. En wat voor muziek ze dan maken, hoor je in TROS MUZIEKCAFÉ. Zelf omschrijven ze het als poprock waarin intensiteit en emotie centraal staan.

Je zou zweren dat je een compleet salsa-orkest hoort, maar de zes heren van Vocal Sampling gebruiken niets anders dan hun stembanden. Het gezelschap komt uit Cuba, dus dat betekent: lekker swingen op nummers die op hun latin-repertoire staan.

Een ander bijzonder stemgeluid komt van Astrid van Helden. Zij begon als klassiek zangeres, maar nam in de loop der tijd meerdere muzikale genres tot zich. Afgelopen zomer zong ze op De Parade met Ad Visser, en ze is net terug uit India. Ook kent ze bijzondere krachten toe aan 'de stem', ze geeft namelijk ook workshops 'Zingen als medicijn'. Daar willen we natuurlijk ook alles van weten...

TROS MUZIEKCAFÉ komt iedere zaterdag live vanuit Studiocafé De Plantage. U kunt de uitzending gratis bijwonen. De uitzending is van 16.00 tot 18.00 uur via Radio 2. Het adres is Plantage Kerklaan 36 in Amsterdam.

Voor meer informatie: www.muziekcafe.nl.