Tros

Afdeling Communicatie TROS, AVRO, BNN
Hilversum, 04-11-2004

Televisie
Het glazen huis
Uitzending elke zaterdag, zondag en maandag
Nederland 2 - 21.00 uur / vanaf 6 november 21.45 uur

Het glazen huis naar later tijdstip

Vanaf a.s. zaterdag, 6 november, wordt de mediasoap HET GLAZEN HUIS verplaatst naar 21.45 uur in plaats van 21.00 uur. De afleveringen op zondag- en maandagavond worden verplaatst naar 22.00 uur.

Voor het latere tijdstip is gekozen omdat AVRO, BNN en TROS verwachten dat de concurrentie op de andere netten minder zwaar is om 22.00 uur. Naast deze verandering in programmering wordt er ook aan de inhoud van de scripts gesleuteld. De verhaallijnen worden eenvoudiger zodat het voor de kijker makkelijker is om in de serie te stappen. Een andere verandering is dat de accenten in het vervolg meer gelegd worden op de persoonlijke verhaallijnen en de zakelijke aspecten minder aan de orde komen. Op deze manier hopen AVRO, BNN en TROS de aanval op de concurrentie in te zetten en meer kijkers naar HET GLAZEN HUIS te trekken.

De omnibus van HET GLAZEN HUIS, elke vrijdagavond om 23.30 op Nederland 2, blijft gehandhaafd. En ook de herhalingen op dinsdag-, woensdag- en donderdagochtend om 10.00 uur op Nederland 1 stellen de kijker in de gelegenheid de afleveringen van het weekend ervoor te zien.

De laatste zes afleveringen kunnen ook via www.hetglazenhuis.tv teruggekeken worden. Zo kan de kijker, op elk gewenst tijdstip, op de hoogte blijven van de ontwikkelingen binnen de familie Westhof.




TROS