Ingezonden persbericht


SALÓN DE LOS INMIGRANTES
De Oude Kerk, Amsterdam, 6 - 20 november 2004

Paul Donker Duyvis
Fendry Ekel
Hanneke de Feijter
Simon Ferdinando
Ni Haifeng
Paul Kooiker
Mayumi Nakazaki
Noraset Vaisayakul

Tijdens de Museumnacht op 6 november a.s. Èn de twee weken erna is DE OUDE KERK omgetoverd tot SALÓN DE LOS INMIGRANTES. Deze Salon wil een opening bieden aan de dialoog tussen kunstenaars, prostituÈes en bezoekers. Centraal thema is migratie. Wat betekent migratie eigenlijk? Letterlijk: het verplaatsen van volkeren. Maar in de praktijk: je leven totaal veranderen. Wat zijn de consequenties hiervan voor een individuele persoon?

Gastcurator Dirk Jan Jager heeft een achttal kunstenaars (met verschillende culturele achtergronden, maar allen woonachtig in Amsterdam) gevraagd om hun persoonlijke ervaringen bloot te leggen, en vorm te geven in een dvd-film, performance of installatie.

Enkele kunstenaars die exposeren in DE OUDE KERK, hebben onderzocht hoe de buitenlandse prostituees rondom de kerk omgaan met de problematiek van migratie.

De herinneringen, ervaringen, keuzes en dromen van de raamprostituÈes op het Oudekerksplein zijn tijdens SALÓN DE LOS INMIGRANTES als soundtrack te beluisteren op verschillende plaatsen Ìn de kerk.

Performance: Paul Donker Duyvis, Za (Sit) zaterdag 6 November 21.00 uur *

Opening: 6 november 19-02 uur (toegang met Museumnacht-passepartout)Tentoonstelling: 6 -20 November 2004

Kunstenaars: Mayumi Nakazaki, Paul Kooiker, Ni Haifeng, Paul Donker Duyvis, Fendry Ekel, Simon Ferdinando, Hanneke de Feijter, Noraset Vaisayakul

Gastcurator: Dirk Jan Jager

Plaats: De Oude Kerk, Oudekerksplein 23, Amsterdam tel. 020 - 6258284 Info: DaniÎl Bras, telefoon 020 ñ 6258284 e-mail: danielbras@oudekerk.nl