Gemeente Almere

Startsein Natuurwerkdag Almere door wethouder Visser

Wethouder Heleen Visser, verantwoordelijk voor het programma Almere Blauwgroene stad, zal op 6 november a.s. om 9.30 uur het startsein geven voor de Natuurwerkdag in Almere. Zij zal aan de rand van de dichtgegroeide poel bij de parkeerplaats van het Oude Eksternest een aantal boompjes omzagen. Daarna gaan op de vijf locaties, het Lumièrepark, Overvaartbos, de IVN bomentuin, het Vroege Vogelbos, Pampushout en de scoutinglocatie Circelbos, Almeerders zich actief inzetten voor het onderhoud van de natuur.

Het Varaprogramma Vroege Vogels, wat ooit begonnen is vanuit het Eksternest in Almere, zal nu vanuit het Vroege Vogelbos een reportage maken van de werkdag in Almere.

De wethouder ondersteunt deze actie van harte en hoopt dat er veel mensen aan zullen deelnemen. Uit de stadsenquêtes blijkt keer op keer dat de inwoners van Almere de natuur in de stad enorm waarderen. Het is een kernkwaliteit van Almere. De wethouder hoopt dan ook dat deze dag zo inspirerend wordt dat de deelnemers zich blijvend op een creatieve manier willen inzetten voor natuurbeheer. "Dat hebben we nodig want Almere behoort als blauwgroene stad bij de Nederlandse top. Ruim tweederde deel van de gemeente bestaat uit bossen, parken, water, plantsoenen, waardevolle natuurgebieden en moerassen. Voor een grote stad in de Randstad is dat hoogst uitzonderlijk," al dus de wethouder.

Tijdens de Natuurwerkdag wordt op zon 250 locaties in het hele land door vrijwilligers gewerkt in de natuur. In Flevoland wordt de Natuurwerkdag georganiseerd door Landschapsbeheer Flevoland.

Aanmelding

Voor meer informatie en aanmelding kunt u terecht op www.natuurwerkdag.nl of tel: 0900 777 0900