Gemeente Bernisse

- KORPSAVOND BRANDWEER BERNISSE
Op zaterdag 6 november hield de Bernisser brandweer haar jaarlijkse korpsavond in de Zuidlandse Hoeve. Maar liefst 100 genodigden waren bijeen. Onder hen een aantal oud-leden en de partners van onze 50 brandweerlieden. Tijdens zijn toespraak benadrukte de brandweercommandant, Piet van Trigt, dat het zijn van vrijwilliger bij de brandweer niet vrijblijvend is. Een vrijwilliger is in feite een brandweerman of -vrouw in deeltijd. Ook een vrijwillige brandweerman/vrouw moet aan allerlei eisen voldoen en doet niet onder voor de beroepscollega. De opleiding en het werk zijn volkomen gelijk.

Voortdurend blijft de brandweer op zoek naar nieuwe mensen. Gelukkig konden op de korpsavond een aantal nieuwe mensen worden verwelkomd. Maar ook werd er afscheid genomen. Van Rienus Kleyn, die in verband met zijn leeftijd eervol ontslag kreeg en van de eerste vrouwelijke brandwacht in Bernisse: Monique In 't Veld.
Tijdens deze avond kregen een aantal brandweermannen een onderscheiding. De heren Van Duinen en Oosting (12½ jaar in dienst), de heer K. van Trigt (30 jaar in dienst) en de heer P. van Trigt (35 jaar in dienst) ontvingen uit handen van de burgemeester daarvoor een onderscheiding. Dat er behoorlijk wordt gestudeerd bij de brandweer kwam ook deze avond weer duidelijk in beeld. Aan maar liefst 21 brandweerlieden werd een certificaat of diploma uitgereikt. Bij monde van burgemeester Broekhuis werd grote waardering uitgesproken voor de brandweervrijwilligers.

Commandant P. van Trigt met de vijf nieuwe brandwachten

9-11-2004