Waterschap Brabantse Delta


Actueel > Nieuws > Dijkgraaf overhandigt eerste stempakket

Dijkgraaf overhandigt eerste stempakket

Dijkgraaf Joseph Vos overhandigt op de Grote Markt in Breda een stempakket aan een inwoonster van de stad. (Foto: Pim Verheijen) Dijkgraaf Joseph Vos ging er afgelopen week op uit om op verschillende plaatsen in West-Brabant persoonlijk de eerste stempakketten aan kiezers te overhandigen. Op zaterdag 6 november starten de verkiezingen van waterschap Brabantse Delta. Ruim 750.000 West-Brabanders ontvangen die dag een envelop met één of meerdere stembiljetten. Tot 19 november kunnen zij stemmen voor een nieuw bestuur van het waterschap door het stembiljet op te sturen.

Breda
Op de Grote Markt in Breda sprak dijkgraaf Joseph Vos een voorbijgangster aan. Zij wist direct waarover het ging; de verkiezingen van het waterschap. De Bredase maakt gebruik van haar recht om een stem uit te brengen.

141 kandidaten
141 mensen hebben zich kandidaat gesteld voor een plaats in het nieuwe algemeen bestuur. Dat bestuur bestaat uit vier categorieën: ingezetenen, ongebouwd, gebouwd en bedrijfsgebouwd. De ruim 750.000 inwoners van het werkgebied van waterschap Brabantse Delta kunnen, afhankelijk van de categorie waartoe zij behoren, hun stem uitbrengen voor een bepaalde categorie. Alle belastingplichtigen mogen stemmen voor de categorie ingezetenen. Huiseigenaren mogen daarnaast stemmen op de categorie gebouwd, en eigenaren van grote stukken grond mogen stemmen op de categorie ongebouwd. De kandidaten uit de categorie bedrijfsgebouwd worden gekozen door de bestuursleden van de Kamers van Koophandel.

Per post
Stemmen kan tot 19 november 12.00 uur door het stembiljet via de gratis retourenvelop tijdig terug te sturen. Om de keuze gemakkelijker te maken ontvangt iedere inwoner van West-Brabant bij het stempakket een kandidatenboekje waarin alle kandidaten met een profielschets zijn opgenomen. De stemwijzer (www.brabantsedelta.nl/stemwijzer) helpt kiezers te bepalen welke kandidaten op belangrijke onderwerpen het meeste aansluiten bij hun eigen standpunten.

Waterschap Brabantse Delta
Postbus 5520, 4801 DZ Breda
T: 076 564 10 00
F: 076 564 10 11
E: info@brabantsedelta.nl