Utrecht stad, 11.20 uur

Utrecht 06-11-2004 - Nieuwsberichten districten Utrecht stad

Brand in moskee

UTRECHT In een moskee aan de Berlagestraat in de wijk Zuilen heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een brand gewond. Het in aanbouw zijnde gebedshuis liep binnen rook- en roetschade op. Het vuur is vanzelf gedoofd. De politie sluit brandstichting niet uit. Vrijdagavond heeft de politie in de omgeving een buurtonderzoek gehouden. Het onderzoek naar de brandstichting is in volle gang.

Babbeltruc

UTRECHT Een 26-jarige vrouw uit Utrecht is vrijdagmiddag rond 13.00 uur op het Neude slachtoffer geworden van een babbaltruc en beroofd van haar geld. De vrouw had geld gepind en werd even later aangesproken door een man en een vrouw met een Zuid-Europees uiterlijk. Zij vertelden haar dat er achter op haar jas ketchup zat. Het stel hielp de vrouw met het verwijderen van de ketchup en liep daarna weg. Toen merkte de vrouw dat zij van haar portemonnee beroofd was. De politie waarschuwt mensen alert te zijn voor deze babbeltruc.

Verdachten woninginbraken aangehouden

UTRECHT De politie heeft vrijdag en zaterdag op verschillende plaatsen in Utrecht drie mogelijke woninginbrekers aangehouden.

Vrijdagmiddag rond 13.10 uur kwam een bewoner van de Olympus thuis en overliep hij een inbreker. De bewoner belde de politie die vervolgens een 26-jarige Utrechter die aan het signalement voldeed, heeft aangehouden in de nabije omgeving.

In een woning op de Jan van Ransdorpstraat vond omstreeks 00.20 uur een inbraak plaats. Getuigen belden de politie die een 26-jarige inwoner van Utrecht na een korte achtervolging aanhield op de J.S. de Rijkstraat. De verdachte is overgebracht naar het politiebureua waar hij verhoord wordt.

Iets later die nacht kreeg de politie de melding dat er op de Abstederdijk in een woning was ingebroken. De politie hield een onderzoek en kon rond 00.40 uur op de Notebomenlaan een 50-jarige Utrechter aangehouden die voldeed aan het opgegeven signalement. De verdachte is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Ook hij wordt verhoord.

De politie heeft de inbraken in onderzoek.

Verkeersongeval

UTRECHT Vrijdagmiddag vond omstreeks 15.50 uur op de Europalaan, net voorbij de brug die over het Amsterdam-Rijnkanaal loopt, een botsing plaats tussen een aantal autos.

Een bestuurder van een bestelbus (leeftijd en woonplaats nog onbekend) kwam op de weghelft terecht van het tegemoetkomende verkeer. De bestuurder kwam hierdoor frontaal in botsing met het voertuig van een 33-jarige vrouw uit Nieuwegein. De bestuurder van de bestelbus is door een ambulance met onbekende verwondingen overgebracht naar het Antonius ziekenhuis. De Nieuwegeinse hield aan het ongeluk voor zover bekend geen verwondingen over. Beide voertuigen moesten worden weggetakeld. De politie onderzoekt de precieze toedracht van het ongeluk.

Man met 1.250 ug/l

UTRECHT Op de Rijksweg A12 vond vrijdagavond tegen 19.00 uur een aanrijding plaats tussen twee personenautos. In verband met filevorming remde een 36-jarige automobilist uit Houten af. De bestuurder die achter hem reed, een 35-jarige Utrechter, remde niet op tijd en reed tegen de Houtenaar aan. De Utrechter bekende aan de politie dat hij alcohol had gedronken. Uit onderzoek bleek dat de man
1.250 ug/l aan alcohol in zijn lichaam had. Ruim vijf keer meer dan maximaal is toegestaan. Beide voertuigen zijn weggesleept door een takelingsbedrijf. De Utrechter is aangehouden en de politie onderzoekt de aanrijding.