Politie Drenthe

Zaterdag

Hoogeveen 06-11-2004

Aanvulling op persbericht van 5 november man neergeschoten HOOGEVEEN - Vrijdagavond rond 18.45 uur is er geschoten in een zaak aan de Alteveerstraat. Daarbij is de 33-jarige eigenaar uit Hoogeveen gewond geraakt. Hij is met nog onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn toestand is momenteel stabiel. Het politieonderzoek is in volle gang. Vrijdagavond is onder meer een sporen- en buurtonderzoek verricht. De verdachte is nog voortvluchtig. Zaterdagmorgen is de politie gestart met een Team Grootschalig Optreden (TGO), het voormalige Recherche Bijstands Team. Dit team bestaat uit ongeveer 20 politiemensen. Mensen die beschikken over meer informatie kunnen bellen met het TGO in Hoogeveen via 0900-8844.

Bromfietser licht gewond
ASSEN Vrijdagmiddag raakte een 34-jarige bromfietser betrokken bij een verkeersongeval aan het Heugtepad. Hij is met zijn bromfiets in de bocht onderuit gegaan. De man had letsel opgelopen in zijn gezicht en hij klaagde over pijn aan zijn pols. Hij is voor controle naar het ziekenhuis gebracht.

Vrouw gewond
EMMEN Een 26-jarige bestuurster uit Roswinkel raakte vrijdagavond betrokken bij een eenzijdig ongeval op de Slenerweg. Zij is met onbekend letsel naar het Scheperziekenhuis in Emmen vervoerd. De vrouw reed vanuit Emmen in de richting van Noord Sleen. In een flauwe bocht naar links reed ze rechtdoor. Enkele meters verderop is zij in de berm frontaal tegen een boom gebotst. Het voertuig draaide op de weg en kwam op de rijbaan tot stilstand. Medewerkers van de brandweer hebben de vrouw uit de auto geknipt. Haar voertuig is total loss afgevoerd door een sleepbedrijf.

Alcomobilist aangehouden tijdens verkeerscontrole ALTEVEER Tijdens een verkeerscontrole is een 18-jarige jongeman uit Elim aangehouden op verdenking van het bromfietsen onder invloed. De verdachte reed op de Alteveer en werd buiten de bebouwde kom gelaserd met een snelheid van 65 km/uur na correctie. De bromfietser was niet in het bezit van een bromfietscertificaat dan wel rijbewijs. Na het afnemen van de blaastest werd de verdachte meegenomen naar het bureau. Daar blies hij 345 ugl. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.
ALTEVEER Een 42-jarige man uit Elim is vrijdagavond aangehouden aan de Alteveer tijdens een controle. Op het politiebureau blies de man 500 ugl. Hij kreeg een rijverbod van 5 uur. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Zijn auto is tijdelijk achter het bureau gestald aangezien de man nog een openstaande CJIB boete heeft van ongeveer 200,-. ZUIDWOLDE Een 28-jarige man uit De Wolden is vrijdagavond aangehouden aan de Hoofdstraat op verdenking van het rijden onder invloed. Op het bureau blies de verdachte 510 ugl. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Bovendien kreeg hij een rijverbod uitgereikt.

7 Processen-verbaal opgemaakt
Tijdens een verkeerscontrole in Assen nabij de M.L. Kingweg heeft de politie twee bestuurders van personenautos aangehouden wegens het negeren van een rood verkeerslicht. Drie andere bestuurders zijn aangehouden omdat zij geen gordel droegen. Tegen twee fietsers is proces-verbaal opgemaakt wegens het rijden door rood licht.

Diefstal melktank
GROLLOO Een 66-jarige vrouw uit Grolloo deed vrijdagmiddag aangifte van diefstal van een oude aanhangwagen met daarop een RVS melktank (inhoud 800 liter). De tank was zo goed als leeg en stond in een weiland aan de Schoonloërstraat.

Winkeldief aangehouden
MEPPEL De politie heeft vrijdagmiddag een 42-jarige man en een 39-jarige vrouw uit Zwolle aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Een medewerker van een winkel aan de Swaenenborgh heeft de verdachten overgedragen aan de politie. Uit deze winkel had de man twee paar schoenen weggenomen. In de kofferbak van hun auto vond de politie nog meer gestolen goederen, waaronder dvds en truien.Tijdens het verhoor bleek dat de vrouw niets met de winkeldiefstallen te maken had. De man kreeg een dagvaarding uitgereikt en is na verhoor weer heengezonden.

Ramona Venema verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot maandagmorgen 8.00 uur. Tel. 0592-361268 of 06-52528533.