Lektstroom, 12.15 uur

Utrecht 06-11-2004 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Meisje geraakt door tram

NIEUWEGEIN Vrijdagmiddag is rond 14.10 uur bij de tramhalteovergang Oudegein een 17-jarig meisje uit Nieuwegein aangereden door een tram. Het meisje stak met haar fiets over en negeerde de gesloten overwegbomen. Het meisje dacht waarschijnlijk dat het veilig was om over te steken, omdat net daarvoor een tram was gepasseerd. Zij had echter niet opgemerkt dat er ook uit de andere richting een tram naderde. Het meisje is door de tram enkele meters weggeslingerd.

Het meisje is met een hersenschudding, een hoofdwond en pijn aan rug overgebracht naar het Universitair Medisch Centrum in Utrecht.

Vernieler aangehouden

NIEUWEGEIN In de nacht van vrijdag op zaterdag kreeg de politie de melding dat aan de Symfonielaan een man ruiten had ingegooid van een uitgaansgelegenheid. De politie ging een kijkje nemen en hield op aanwijzingen van getuigen in de directe omgeving een 28-jarige verdachte uit Nieuwegein aan. De man is op verdenking van de vernieling overgebracht naar het politiebureau. De politie onderzoekt de zaak.

Brand parkeerterrein

IJSSELSTEIN Vrijdagvond werd de politie rond 22.20 uur verzocht te gaan naar een parkeerplaats op het Finlandpad. Op een parkeerterrein zou iets in brand staan. Daar aangekomen bleek er geen brand meer te zijn. Bezoekers van een nabijgelegen moskee hadden de brand geblust en konden op tijd een voertuig dat dichtbij de brandhaard stond, weghalen. De politie onderzoekt hoe de brand heeft kunnen ontstaan. Kennelijk heeft er iets gebrand op het wegdek. Niemand raakte gewond en de nabijgelegen moskee liep geen schade op.

Met drank op door rood

NIEUWEGEIN In de nacht van vrijdag op zaterdag hield de politie op de Zuidstedeweg een 31-jarige inwoner van Baarn staande omdat die een rood verkeerslicht had genegeerd. De adem van de man rook naar alcohol en uit een eerste blaastest bleek dat de bestuurder teveel had gedronken. Uit een ademanalyse op het politiebureau bleek dat de man 425 ug/l aan alcohol in zijn lichaam had. Proces-verbaal tegen de man wordt opgemaakt.