1e persbericht van zaterdag 6 november 2004

Eindhoven 06-11-2004 - Berichten uit de regio

Helmond: Poging vrijheidsbeneming

Vrijdagmiddag omstreeks 13.00 uur reed een 8 jarig meisje uit Helmond, op de fiets, naar school. Toen zij over de Weverstraat reed kwam er een rood bestelbusje naast haar rijden. De schuifdeur van de auto stond open en daarin stond een man in donkere kleding en met een bivakmuts op. Deze man vroeg of hij het meisje naar school moest brengen. Zij riep toen nee en ging harder fietsen. De man in de auto probeerde haar toen al rijdende van haar fiets te trekken. Door hevig tegenspartelen lukte het het meisje los te komen. Hierop reed het bestelbusje door en aan het eind van de Weverstraat sloeg het rechtsaf . Het slachtoffertje is hierna snel naar school gefietst en heeft een leraar van het gebeurde op de hoogte gesteld. De politie verzoekt dringend getuige van dit voorval zich met hen in verbinding te stellen op 0900-8844.

Helmond: Inbraak in een woning

In een woning aan de Kloosterstraat is vrijdag tussen 17.15 uur en 20.15 uur ingebroken. Men kwam de woning binnen door verbreking van een raam aan de achterzijde van de woning. Uit de woning is een playstation weggenomen.

Waalre: Aanhouding ma diefstal GSM

Een 32-jarige inwoner van St. Oedenrode is vrijdagavond om 22.48 uur op Den Hof aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort ervoor bij het verlaten van een horecagelegenheid de GSM van een van de medewerkers te hebben weggenomen. Bij de fouillering werd de GSM aangetroffen. De man is voor onderzoek overgebracht naar het bureau en ingesloten. Tijdens het overbrengen naar het bureau beledigde hij meerdere malen de politiemensen, hiervoor is hem proces-verbaal aangezegd. Uit controle op het bureau bleek dat de man nog een onherroepelijk vonnis had openstaan.

Eindhoven: Aanhoudingen na mishandeling

Op de Boschdijk zijn vrijdagavond om 23.35 uur drie Eindhovenaren in de leeftijd van 15 tot 17 jaar aangehouden. De drie, twee jongens en een meisje, worden ervan verdacht kort ervoor op de Rijnstraat een 14-jarige inwoner van Eindhoven met een metalen kabel op zijn hoofd te hebben geslagen. De drie verdachten zijn voor onderzoek ingesloten.

Nuenen: Aanhouding na vernieling straatverlichting

Zaterdagmorgen om 00.18 uur is op het Parkhof een 19-jarige inwoner van Nuenen aangehouden. De jongeman wordt ervan verdacht samen met enkele anderen, verschillende straatlantaarns te hebben vernield. Hij is voor onderzoek ingesloten. De ouders van de verdachte zijn in kennis gesteld. Meerdere aanhoudingen worden niet uitsloten.

Eindhoven: Aanhoudingen na mishandeling

Omstreeks 03.20 uur zijn op het Stratumseind drie Eindhovenaren van 22,30 en 32 aangehouden. Zij worden ervan verdacht bij een vechtpartij een 24 jarige beveiligingsmedewerker te hebben mishandeld. De drie verdachten zijn voor onderzoek ingesloten.