Binnensticht, 12.40 uur

Utrecht 06-11-2004 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Jongens voor diefstal aangehouden

ZEIST Twee jongens van 14 en 15 jaar uit Bilthoven zijn vrijdagavond aangehouden op verdenking van diefstal. De twee werden herkend naar aanleiding van een eerdere gepleegde diefstal.

De jongens hadden op 21 oktober kans gezien een greep te doen in de kassa van het zwembad gelegen aan het Badmeester Schenkpad, maar omdat die juist was afgeroomd, maakten zij alleen twee gevonden zwemabonnementen buit. Toen zij met gebruikmaking van deze kaarten zich de toegang tot het zwembad verschaften, werden zij herkend waarop de politie werd ingeschakeld. Die haalde de twee uit het zwembad en proces-verbaal zal worden opgemaakt.

Snelheidscontrole

DRIEBERGEN-RIJSENBURG Naar aanleiding van klachten over het te snel rijden door automobilisten over de Rijsenburgselaan, hield de politie vrijdag tussen 15.00 en 16.30 uur een controle. Deze weg wordt veel gebruikt door schoolgaande jeugd. Vier bestuurders bleken sneller te rijden dan de toegestane snelheid van 60 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 92 km/u.. Ook kregen twee bestuurders een bekeuring voor het niet dragen van de gordel.

Automobilist onder invloed

DRIEBERGEN-RIJSENBURG - Een 26-jarige automobilist uit Driebergen-Rijsenburg is afgelopen nacht omstreeks 02.50 uur betrapt op het rijden onder invloed. Politiemensen zagen hem rijden over Engelenburg en hielden hem staande. Na de ademanalyse op het bureau bleek dat hij 505 ug/l. alcohol in zijn lichaam had.

Extra aandacht voor verlichting

Binnensticht - De politie gaat de komende tijd meer en gericht controleren op het gebruik en de juiste werking van de fietsverlichting. Extra controles vinden met name plaats op school- en woon/werkroutes, maar ook op andere locaties waar veel fietsers rijden, wordt gecontroleerd.

De politie gaat dagelijks op pad om fietsers op het juiste gebruik van de verlichting te controleren. Dit gebeurt door gerichte controles, maar ook tijdens de reguliere surveillances. Daarbij wordt direct bekeurd: 15 euro voor een defect of slecht werkend voor- of achterlicht of 25 euro voor zowel een defect of slecht werkend voor- en achterlicht.

De controles vinden plaats om fietsers te verplichten hun verlichting tijdens de komende donkere maanden in orde te hebben. Met een goede verlichting neemt de zichtbaarheid in het verkeer aanmerkelijk toe. Daarmee wordt de kans op een ongeval veel kleiner.

In de afgelopen weken is de campagne Licht aan. Daar kun je mee thuiskomen onder de aandacht gebracht. Daarin wordt het belang van goede fietsverlichting belicht.