Rijn & Venen, 12.55 uur

Utrecht 06-11-2004 - Nieuwsberichten district Rijn & Venen

Hardleerse bromfietser

MIJDRECHT Een 19-jarige bromfietser uit Wilnis kreeg in de nacht van vrijdag op zaterdag meerdere bekeuringen van de politie. Allereerst reed de Wilnisser op de Dorpsstraat zonder helm en kreeg hij hier een boete voor. Later die avond zag een politieagent in burgerkleding de jongeman wederom zonder helm rijden en seinde zijn collegas in die de bromfietser op de Dorpsstraat een stopteken gaven. De Wilnisser remde hard, kwam hierdoor met zijn bromfiets ten val, keerde om en reed snel de Prinses Beatrixstraat in. Een agent in burgerkleding hield de jongeman in een park bij de Midrethstraat staande en gaf hem nog drie bekeuringen: voor het rijden op een voetpad op de Dorpsstraat, voor het rijden zonder helm en voor het negeren van een stopteken.

Met drank op in het verkeer

MAARSSEN In de nacht van vrijdag op zaterdag hield de politie op de Gageldijk een 44-jarige inwoner van Utrecht staande in verband met een verkeerscontrole. De man werd gecontroleerd op het gebruik van alcohol en uit een eerste blaastest bleek dat de bestuurder teveel had gedronken. Uit een ademanalyse op het politiebureau bleek dat de man 435 ug/l aan alcohol in zijn lichaam had. Proces-verbaal tegen de man wordt opgemaakt.

Controle fietsverlichting

MAARSSEN In verband met de donkere dagen controleerde de politie vrijdagavond van 19.45 tot 20.45 uur op de Verbindingsweg of fietsers hun fietslichten aan hadden.Zes personen voerden geen verlichting en kregen een bekeuring.