Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving, zaterdag 6 november

Alkmaar 06-11-2004 - 14.00 uur

Diefstal computers uit kantoorpand

Alkmaar, vrijdag 5 november 2004.

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd ingebroken in een kantoorpand aan de Drechterwaard. Men kwam in het bedrijf door het vernielen van een aantal deuren. Daarnaast is mogelijk gebruik gemaakt van een valse sleutel. Vanuit de pand werden 14 computers en evenveel monitoren weggenomen. De schade loopt in de duizenden euros.

Grote hennepkwekerij ontmanteld

Heerhugowaard, vrijdag 5 november 2004.

Vrijdagavond is een grote hennepkwekerij in een bedrijfspand aan het Nijverheidsplein ontmanteld. De politie stelde een onderzoek in naar aanleiding van informatie dat er mogelijk hennep werd gekweekt in het betreffende pand. Deze informatie bleek juist te zijn. Er werden twee in werking zijnde kwekerijen aangetroffen met in totaal 7700 hennepplanten. Al deze planten en een grote hoeveelheid technische apparatuur is in beslag genomen. De eigenaar gebruiker van het pand c.q. de kwekerij moet nog worden gehoord.

Inbraak woning

Limmen, vrijdag 5 november 2004.

Vrijdagavond tussen 19.50 en 22.30 uur werd ingebroken in een woning aan de Absalon. Men kwam in het huis door het vernielen van een raam. Vanuit de woning werden een digitale foto- en videocamera weggenomen. Tevens bleek dat er geld en een aantal sieraden waren verdwenen.

Twee overvallers aangehouden

Alkmaar, zaterdag 6 november 2004.

In de nacht van vrijdag op zaterdag werden twee mannen van 21 en 29 jaar, afkomstig uit Den Helder en Amsterdam aangehouden in Den Helder. Ruim een half uur daarvoor hadden de twee een 15-jarige jongen uit Alkmaar beroofd van zijn telefoon en geld. Dit gebeurde op de Bergerweg in Alkmaar. Het slachtoffer werd reed daar op zijn fiets toen hij werd ingehaald door de auto waarin beide verdachten zaten. Eén van hen vroeg het slachtoffer hoe laat het was. Toen deze zijn telefoon pakte om te kijken greep één van de verdachten de telefoon uit de handen van het slachtoffer. Hier stapten beide daders uit en onder bedreiging van mogelijk een vuurwapen werd de portemonnee van de jongen uit zijn kleding weggenomen. Hierna verdwenen de twee in hun auto. De auto werd ruim een halfuur later aangetroffen in Den Helder waar de inzittenden werden aangehouden. Beiden zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Rijden onder invloed van alcohol

Heiloo, zaterdag 6 november 2004.

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd een 43-jarige man uit Schagen aangehouden op de Kennemerstraatweg. Bij controle bleek dat hij alcohol had gedronken. Hij blies 675 ug./l. Dat is ruim driemaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Gezien dit hoge alcoholgebruik zou het rijbewijs van de man worden ingevorderd. Dat was niet mogelijk omdat het rijbewijs al op een eerder tijdstip voor een andere overtreding was ingenomen. De auto van de man werd in beslag genomen.