Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder en omgeving, zaterdag 6 november

Den Helder 06-11-2004 - 14.00 uur

Inbraak woningen

Den Helder, vrijdag 5 november 2004.

In de nacht van donderdag op vrijdag werd ingebroken in een drietal woningen aan de Beukenkampstraat. Vermoedelijk kwam men in de woningen door te hengelen waarna de voordeur kon worden geopend. Vanuit de woningen werden vooral geld en waardepapieren weggenomen. Vanuit één woning bleek ook een computer te zijn verdwenen. Gezien de tijdstippen en de plaats van de inbraken is het niet ondenkbeeldig dat deze zijn gepleegd door dezelfde dader(s).

Verkeerscontrole

Den Helder, vrijdag 5 november 2004.

Vrijdagmiddag werd een verkeerscontrole gehouden op de Middenweg. In totaal werden elf bestuurders bekeurd. Vier maakten geen gebruik van de veiligheidsgordel, drie negeerden het rode verkeerslicht en twee een gesloten verklaring. Tot slot kregen twee autobestuurders een bekeuring omdat zij zich niet hielden aan de snelheidslimiet.

Man aangehouden na mishandeling

Den Helder, zaterdag 6 november 2004.

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd een 22-jarige man uit Den Helder aangehouden op de Koningstraat. Kort daarvoor had hij een 22-jarige stadsgenoot mishandeld. Dit gebeurde in een horecabedrijf aan de Koningstraat. De ruzie is vermoedelijk ontstaan omdat het slachtoffer verkering had met de ex van de dader. Zonder dat daartoe enige aanleiding was kreeg het slachtoffer plotseling een aantal harde klappen tegen zijn hoofd. Hij heeft zicht onder dokterbehandeling moeten stellen. De dader raakte eveneens gewond omdat een vriend tussen beiden kwam. Deze sloeg de dader terwijl hij nog een glas in zijn handen had. Hierdoor raakte de dader gewond in zijn gezicht. De man is na behandeling aan zijn verwondingen voor verder onderzoek ingesloten.