Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn en omgeving, zaterdag 6 november

Hoorn 06-11-2004 - 14.00 uur

Kleding gestolen uit winkel

Hoorn, vrijdag 5 november 2004.

In de nacht van donderdag op vrijdag werd ingebroken in een winkel aan de Grote Noord. Men kwam in het pand door het vernielen van een raam. Ook in de winkel werden de nodige vernielingen aangericht en werd een onbekende hoeveelheid kleding weggenomen. Op dit moment is niet bekend hoe groot de totale bedraagt.

Verkeerscontroles

Hoorn, vrijdag 5 november 2004.

Vrijdag werd een snelheidscontrole gehouden op het Keern. Terplaatse geldt een maximumsnelheid van 50 km/u. Van de vijftig gecontroleerde autos reden en tien te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 72 km/u.

Op verschillende wegen in Hensbroek, Opdam, Zwaagdijk en Grootebroek werden verkeerscontroles gehouden die vooral gericht waren op het dragen van de veiligheidsgordel. In totaal werden 23 autobestuurders voor het niet dragen daarvan bekeurd. Daarnaast werden acht bestuurders bekeurd voor een snelheidsovertreding. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 79 km/u waar een snelheidslimiet geldt van 50 km/u ( Dorpsstraat in Hensbroek). Tot slot werden twee bromfietsers bekeurd omdat zij geen helm droegen.

Snelle motorrijder moet rijbewijs inleveren

Wervershoof, vrijdag 5 november 2004.

Vrijdagavond moest een 24-jarige motorrijder zijn rijbewijs inleveren na een snelheidsovertreding. Surveillerende agenten zagen de man rijden over de Kibbel. Hierbij werd de snelheid van de motor waarop de verdacht reed vastgesteld op 112 km/u. terwijl ter plaatse een snelheidslimiet geldt van 60 km/u. Omdat er sprake is van een overschrijding van de snelheidslimiet met meer dan 50 km/u werd het rijbewijs van deze bestuurder ingevorderd.

Rijden onder invloed van alcohol

Hoogwoud, vrijdag 5 november 2004.

Vrijdagavond werd een 25-jarige bestuurder van een personenauto uit Opmeer aangehouden op de Koningspade. Bij controle bleek dat hijj alcohol had gedronken. Hij blies 520 ug/l. dat is ruim tweemaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l.

Hensbroek, zaterdag 6 november 2004.

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd een 21-jarige bestuurder van een personenauto uit Heerhugowaard aangehouden op de Dorpsweg. Bij controle bleek dat de man alcohol had gedronken. Hij blies 420 ug/l. dat is nagenoeg tweemaal de toegestane hoeveelheid.

Hoorn, zaterdag 6 november 2004.

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd een 27-jarige vrouw uit Hoorn als bestuurster van een personenauto aangehouden op de Poortwachter. Bij controle bleek dat zij alcohol had gedronken en blies 560 ug/l. Dat 2,5 maal de toegestane hoeveelheid.