Politie Zeeland


Z-10428-2004 Alcoholcontrole

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd op de volgende locaties alcoholcontrole gehouden: de Absdaalseweg in Hulst, de Gentsevaart in Kapellebrug, de Provincialeweg in Vogelwaarde en de Buitenhaven in Terneuzen.
Bij 226 bestuurders werd een blaastest afgenomen en 6 daarvan hadden teveel gedronken. De hoeveelheden lagen tussen meer dan de toegestane hoeveelheid waarvoor rijverboden werden gegeven van 1 tot 3 uur en 4x de toegestane hoeveelheid. Deze laatste bestuurder, een 36-jarige bromfietser uit Asenede werd op dezelfde avond 2x betrapt op rijden onder invloed. Nadat de eerste keer zijn rijbewijs ingenomen werd en hij een dagvaarding had gekregen, was hij toch weer op zijn bromfiets gestapt. Voor alle zekerheid werd daarna zijn bromfiets achter het politiebureau gestald.


In de Burgemeester Geillstraat in Terneuzen werd om 02.20 uur een 27-jarige Terneuzense automobilist aangehouden.

Hij kreeg van de politie een stopteken in verband met een verkeerscontrole. De man remde af en reed vervolgens door waarbij hij de verlichting van zijn auto doofde. Zijn voertuig werd geparkeerd en leeg aangetroffen op de Markt. Op de Herengracht werden even later de bestuurder en een passagier aangetroffen. De automobilist had meer dan 2 1/2x de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken. Zijn rijbewijs werd in beslag genomen en hij kreeg een dagvaarding uitgereikt.


O-10429-2004 Diefstal uit tuin

Uit een tuin, behorend bij een woning in De Spinne in Goes, werden vrijdag tussen 14.00 en 20.15 uur vier tuinstoelen en een wasrek met kleding gestolen.
De waarde van de gestolen goederen bedraagt enkele honderden euro's.


O-10430-2004 Jas gestolen in horecagelegenheid

Tussen vrijdag 23.30 en zaterdag 01.30 uur werd in een horecagelegenheid op de Grote Markt in Goes de jas van een bezoeker gestolen.
De jas, met daarin o.a. een mp3-speler, werd in een onbewaakt ogenblik van de kapstok weggenomen.

O-10431-2004 Aanhoudingen in verband met inbraken
In verband met een inbraak in een sportkantine in de Emmastraat in Kloosterzande, in de nacht van dinsdag 3 op woensdag 4 november, werden donderdag 5 november twee mannen van 35 en 37 jaar uit de gemeente Hulst en vrijdag 6 november een 28-jarige man uit Terneuzen aangehouden en ingesloten.
De politie onderzoekt, in verband met de aanhouding van de drie, momenteel nog enkele andere inbraken in de omgeving.

Z-10432-2004 Diefstal autoradio's
Op een bedrijfsterrein in de Koegorsstraat in Sluiskil werd in de nacht van vrijdag op zaterdag ingebroken in twee vrachtwagens en drie personenauto's.
Uit alle voertuigen werd de autoradio gestolen. De waarde van de radio's is onbekend.