Politie Gelderland-Zuid

Controles voor veiliger Tiel

Tiel 06-11-2004 - (07)

De politieteams Tiel Noord en Tiel Zuid hebben vrijdag van 7.00 u s morgens tot middernacht diverse controles gehouden in Tiel. Tijdens deze controles, die andere jaren s nachts plaatsvonden onder de noemer Blauwe Nacht, controleerde de politie op bijvoorbeeld verboden wapen-bezit, het rijden onder invloed, geweld en overlast van jeugd.

Gedurende de hele dag werden op diverse plaatsen controles verricht. Deze controles werden uitgevoerd met medewerking van de douane, gemeente en de brandweer.

Doel
Met deze controles wil de politie een bijdrage leveren aan de veiligheid inTiel, onder andere door het verminderen van het aantal geweldsdelicten en het vergroten van het veiligheidsgevoel van de inwoners. Daarnaast werd gecontroleerd op handhaving van geldende regels en wetten.

Er is toezicht gehouden op de verkoop van softdrugs bij coffeeshops, waarbij gelet werd op leeftijd en de hoeveelheid gekochte drugs. Hierbij werden geen overtredingen geconstateerd.

Bij 320 bestuurders is een blaastest afgenomen. Eén automobilist blies een waarde van 595 ugl, terwijl 220 de maximaal toegestane hoeveelheid is. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Een 15-jarig meisje werd aangehouden voor belediging van politiemensen.
Een 19-jarige man werd aangehouden omdat hij in zijn auto een verboden wapen had liggen. Een 24-jarige automobilist had een vlindermes in zijn auto liggen. Ook hij is aangehouden. Een 27-jarige man werd aangehouden omdat hij in het bezit was van harddrugs.

Totaal uitgeschreven processen verbaal
56 x niet dragen van gordel
19 x overschrijding van constructiesnelheid van de bromfiets - 8 x niet dragen van helm als bromfietsbestuurder 2 x niet bij zich hebben van bromfietscertificaat 6 x niet bij zich hebben van rijbewijs
2 x verlopen APK
5 x defecte verlichting auto
7 x defecte verlichting fiets
2 x mistverlichting
3 x versleten banden
3 x niet handsfree mobiel bellen
1 x onverzekerd rijden
1 x lekke uitlaat
1 x rijden in een gesloten verklaring
1 x verkeerde kentekenplaat voeren
1 x rijden over een verdrijvingvlak
1 x rijbaan niet volgen door bromfiets