Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

Uitnodiging voor de pers: conferentie 25 jaar Vogelrichtlijn

27 oktober 2004 - Van 7 tot 9 november organiseert het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit samen met het directoraat-generaal Milieu van de Europese Commissie de conferentie '25 Years of the Birds Directive: Challenges for 25 Countries.' Dit belangrijke evenement op het gebied van natuurbescherming en biodiversiteit vindt plaats in Bergen op Zoom.

Tijdens de conferentie zullen de resultaten worden geëvalueerd van de Vogelrichtlijn, die een kwart eeuw geleden in werking trad. Vanzelfsprekend komen ook de uitdagingen voor de komende 25 jaar aan bod.

Meer in het bijzonder zal de conferentie zich richten op de volgende onderwerpen:

* Monitoring en assessment

* Integriteit en samenhang van het netwerk van Speciale Beschermingszones

* Instandhouden van vogels in het overige landschap en op zee
* Duurzaam gebruik en beheer van vogelpopulaties en gebieden

Na de zogenaamde 'High Level Meeting' op dinsdag 9 november - waaraan behalve de 25 lidstaten ook vertegenwoordigers van het bedrijfsleven, internationale organisaties en niet-gouvernementele organisaties deelnemen - geven Nederland en de Europese Commissie een gezamenlijke persconferentie. Minister Veerman van LNV zal dan de resultaten van de conferentie presenteren.

De persconferentie wordt gehouden in de Gertrudiskerk, Grote Markt 10, 4611 NR Bergen op Zoom, op dinsdag 9 november om 12:30 uur. Mediavertegenwoordigers die de persconferentie willen bijwonen, wordt verzocht zich aan te melden bij het secretariaat van de Directie Voorlichting van LNV, telefoon (070) 378 4075.