Gemeente Nijmegen

G E Z A M E N L I J K P E R S B E R I C H T

4 november 2004 p108


Nijmegen ontvangt Europese onderwijstop

Nijmegen is het komende weekeinde de locatie voor de vergadering van de Directeuren Generaal voor het Hoger Onderwijs uit de 25 landen van de Europese Unie, de kandidaat lidstaten en de landen van de Europese Vrijhandels Zone. De conferentie wordt van 7 tot en met 9 november in het kader van het Nederlandse voorzitterschap van de EU georganiseerd door het Ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschappen.

De conferentie vindt plaats in hotel Sanadome. De Radboud Universiteit Nijmegen en de Gemeente Nijmegen verzorgen daarnaast een uitgebreid programma. Zondag worden de tempels in Elst en museum 'Het Valkhof' bezocht. Zondagavond ontvangt het College van Bestuur van de Radboud Universiteit Nijmegen de deelnemers voor een diner in Huize Heyendael en maandagavond biedt burgemeester Ter Horst van Nijmegen een diner aan in de Vereeniging. Op de maandagmiddag zijn de Directeuren Generaal te gast op de Radboud Universiteit Nijmegen, waar ze het FC Donderscentrum voor hersenonderzoek en het Magnetisch Laboratorium met een van de vier sterkste magneten ter wereld zullen bezoeken.

Voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Willem Hooglugt (Radboud Universiteit Nijmegen), of Arian Kuil (Gemeente Nijmegen), doorkiesnummer
024-3611433, of 024-3292380