Ingezonden persbericht



---




---



PERSINFORMATIE

SASKIA NOORT SIGNEERT "DE EETCLUB"
NIEUW: "WHAT'S COOKING AT BLOOMING?"

Bergen, oktober 2004... Ter introductie van haar nieuwe kookschool organiseert hotel blooming in Bergen op zondag 7, 21 en 28 november literaire lunches, waarbij schrijfster Saskia Noort een toelichting geeft op haar recent verschenen thriller met de toepasselijke titel: De Eetclub. 'What's Cooking at blooming' is de naam van de kookschool, die eveneens in november van start gaat in het bij blooming behorende Landgoed 't Oude Hof in Bergen.

De Eetclub
Het meeslepende boek De Eetclub vertelt het verhaal van vijf gezinnen die de uiterlijke schijn van hun succesvolle leven willen ophouden en het verkregen geluk tegen elke prijs willen verdedigen. Op drie zondagen in november is schrijfster Saskia Noort - zelf woonachtig in het kunstenaarsdorp Bergen - uitgenodigd om tijdens een inspirerende literaire lunch meer te vertellen over deze onlangs verschenen thriller. Eerder verscheen van haar het boek "Terug naar de kust". De prijs voor de lunches bedraagt E 47,50 per persoon, inclusief wijnarrangement. De lunches vinden plaats bij het blooming hotel op de Duinweg 5 in Bergen. Haar boeken zijn tijdens de lunch verkrijgbaar.

De Kookschool: What's cooking at blooming
De missie 'blooming daagt uit om tot bloei te komen' is geheel in lijn met de introductie van de blooming kookschool, waar met ingang van november zowel particulieren als bedrijven terecht kunnen voor een inspirerende avond in en om de keuken. Zo zijn er elke zaterdag kookworkshops op inschrijving, die starten om 15.00 uur met een ontvangst op Landgoed 't Oude Hof, waarna de deelnemers zelf kruiden gaan plukken in de moestuin en de kas. Daar zijn tevens zogenaamde vergeten groenten te vinden, zoals gele wortel, aardbeienspinazie, raapstelen en pastinaak. Er wordt gekookt volgens het slow cooking-principe; op ambachtelijke wijze, waar men de tijd voor neemt. Rond 18.00 uur gaan de gasten aan tafel. De prijs bedraagt E 65,- per persoon inclusief ingrediënten, driegangen diner en wijnarrangement.

Aanmeldingen
Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor de literaire lunches met Saskia Noort op 7, 21 en 28 november via 072 - 582 05 20 en via de website. Voor aanmeldingen en meer informatie over de kookworkshops kan men bellen met hetzelfde nummer.

blooming - altijd met een kleine b geschreven - staat voor inspiratie, verrassing en avontuur. blooming is een hotel en conferentielandgoed aan de Duinweg nummer 5 in Bergen. De 87 comfortabele hotelkamers, waaronder een dertigtal designkamers, stralen de persoonlijke en originele huisstijl en feeling van blooming uit. In het ruime restaurant kunnen gasten genieten van culinaire hoogstandjes. De regelmatig gehouden blooming events zijn geschikt voor zowel zakenrelaties als particuliere gasten. Hotel & conferentielandgoed blooming en blooming training, ontwikkeling en advies maken deel uit van de blooming groep.

Bel voor reserveringen 072-582 05 20. Meer informatie is te vinden op www.blooming-hotels.com.