Provincie Noord-Holland

Schipper wandelt op 7 november in Wormerland
Op zondagmiddag 7 november aanstaande komt Hans Schipper, gedeputeerde voor de provincie Noord-Holland, wandelen in Wormerland. Hij nodigt bewoners uit om mee te lopen en onderweg te praten over wat hun op het hart ligt en welke wensen zij hebben voor het gebied waarin zij wonen en leven.

Al sinds een aantal jaren wandelt Hans Schipper op zondagmiddag, ergens in de provincie Noord-Holland. Hij is daar bij zijn aantreden als gedeputeerde in januari 2002 mee begonnen omdat hij het een goede manier vind om er achter te komen wat er speelt in de provincie en wat mensen bezighoudt. Hij gebruikt wat hij hoort ook bij de vorming en uitvoering van zijn beleid.

Op 7 november vertrekt de wandeling vanaf het gemeentehuis in Wormer en eindigt bij eetcafé Batavia. Onderweg wordt de Bartelsbuurt aangedaan. De gemeente heeft hier plannen om het oude centrum te herbouwen met streekeigen historische oude panden aan beide zijden van het water. Via noordzijde Enge Wormer gaat de wandeling naar het toekomstig aan te leggen fietspad, dat zorgt voor een directe verbinding naar de Zaanse Schans. Verder langs de veenweidegebieden waar de beheerproblematiek van de laag gelegen graslanden.

Via de dorpsstraat wordt de tocht vervolgd langs het dorpscentrum, waar een herinrichtingsplan wordt voorbereid. De wandeling zet zich voort over het Zwetpad langs de laatste gerealiseerde woningbouw-locatie het IJsbaanterrein.

De Noordweg overstekend komt het gezelschap aan bij het terrein van bouwcenter Floris, een gebied met ontwikkelingsmogelijkheden. Langs de Zaan gaat het laatste stuk van de tocht van de Prins Clausbrug richting Zaanbrug. Hier is aandacht voor het project Vaart in de Zaan en de aanleg van de pleisterplaatsen langs de Zaan. Dit project richt zich op het verbeteren van de bevaarbaarheid van de Zaan, het toegankelijk maken voor grote(re) vrachtschepen.

Dus als de toekomst van de gemeente u ter harte gaat, loop dan mee. U hoeft zich hiervoor niet van te voren aan te melden.

Programma
13.00 u Verzamelen in het gemeentehuis Koetserstraat 3 in Wormer 13.30 u Welkomstwoord door gedeputeerde Hans Schipper 13.35 u Toelichting burgemeester Peter Tange gemeente Wormerland 13.45 u Start wandeling
16.30 u Afsluitende borrel in Eetcafé Batavia Veerdijk 39 17.30 u Einde. Op eigen gelegenheid naar het startpunt teruglopen

Noot voor de pers
De pers is van harte uitgenodigd om bij de wandeling aanwezig te zijn. Ellen van der Klei 29 oktober 2004