Binnensticht, 10.30 uur

Utrecht 07-11-2004 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Man rijdt tegen boom

ZEIST Zaterdagochtend rond 10.30 uur is een 53-jarige inwoner van Nieuwegein gewond geraakt bij een ongeval. De man reed over de Koelaan en vlak na de splitsing met de Tiendweg werd hij onwel en verloor hij de macht over het stuur. De auto kwam tot stilstand tegen een boom. Omstanders haalden de man uit het voertuig omdat er rook onder de motorkap vandaan kwam. De Nieuwegeiner is met verwondingen aan onder meer zijn buik overgebracht naar het ziekenhuis. De beschadigde auto is weggetakeld.

Man rijdt in op politieagenten

ZEIST In de nacht van zaterdag op zondag wilden politieagenten rond 03.00 uur op de Dorpsstraat de inzittenden van een voertuig controleren. De bestuurder toonde vreemd rijgedrag.

Toen een politieagent de bestuurder wilde aanspreken gaf de bestuurder, een 40-jarige inwoner van Driebergen-Rijsenburg ineens gas en probeerde op twee politieagenten in te rijden. De agenten moesten wegspringen om te voorkomen dat zij aangereden werden.

De agenten seinden collegas in en op de Singel in Odijk kon de bestuurder worden aangehouden. De man bleek onder de invloed van alcohol te verkeren. Een andere inzittende in de auto (24 jaar en eveneens afkomstig uit Driebergen-Rijsenburg) was het niet eens met de aanhouding en gedroeg zich zeer vervelend. Ook hij werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Proces-verbaal wordt opgemaakt.