Utrecht stad, 11.10 uur

Utrecht 07-11-2004 - Nieuwsberichten districten Utrecht stad

Bedrijfscontroles

UTRECHT In de nacht van zaterdag 6 op zondag 7 november werd in samenwerking met het interventieteam Utrecht een bedrijfscontrole gehouden.

De deelnemende diensten waren het Uitvoeringsinstituut Werknemers Verzekeringen(UWV), de belastingdienst, de Arbeidsinspectie en de Vreemdelingenpolitie.

Er werden in totaal 23 bedrijven gecontroleerd. Daarbij werden twee illegale personen aangetroffen en vier personen waren niet gerechtigd om arbeid te mogen verrichten. De twee illegale personen zijn in vreemdelingenbewaring gesteld in afwachting van de uitzettingsprocedure. Tegen de andere vier personen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Aangehouden voor vernieling

UTRECHT Twee Utrechters van 19 en 20 jaar werden afgelopen nacht rond 04.20 uur aangehouden op verdenking van vernieling. De twee zouden een fiets en een stuk pijp op het afdak van een horecagelegenheid aan de Oudegracht hebben gegooid, waardoor het afdak beschadigd raakte.

De twee waren er vandoor gegaan, maar konden aan de hand van hun signalement kort daarop worden aangehouden op het Smakkelaarsveld. Tegen de twee wordt proces-verbaal opgemaakt.

Wildplasser gaat door het lint

UTRECHT Een 27-jarige Utrechter werd door het moutainbiketeam van de politie afgelopen nacht omstreeks 01.30 uur betrapt op het wildplassen op de Oudegracht.

Toen de Utrechter hiervoor een bekeuring kreeg, gaf hij een valse naam op. Echter de Utrechter had de pech dat hij werd herkend en dat werd hem duidelijk gemaakt. Maar ook toen koos de Utrechter geen eieren voor zijn geld en gaf toch weer een valse naam op waarop hij vervolgens werd aangehouden.

De aanhouding verliep moeizaam, omdat hij zich bleef verzetten. De Utrechter kreeg hulp van een 20-jarige inwoonster van Groenekan die eveneens werd aangehouden. Bij het overbrengen naar het bureau schold hij de politiemensen uit. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Aangehouden op verdenking van diefstal

UTRECHT Twee Utrechters van 20 en 25 jaar zijn zaterdagmiddag omstreeks 17.00 uur aangehouden op verdenking van diefstal/heling van een scooter. De twee zitten vast voor nader onderzoek en verhoor. De scooter is inbeslaggenomen.

Een politieman had de scooter met hoge snelheid zien rijden over de Loevenhoutsedijk en stelde een onderzoek in. Hij zag nog net dat de scooter een portiek werd ingeduwd en de deur werd gesloten. De twee konden daar niet wegkomen en werden kort daarna aangehouden. De scooter was niet voorzien van een verzekeringsplaatje, noch van een framenummer.

Aangehouden voor bedreiging

UTRECHT Een 44-jarige inwoner van Groenekan is zaterdagmorgen omstreeks 10.00 uur aangehouden op verdenking van bedreiging. De Groenekanner had een bekeuring gekregen wegens fout parkeren op de Burgemeester Reigerstraat.

Bij het uitreiken van de bekeuring uitte hij diverse bedreigingen in de richting van de politieman en deelde ook een vuistslag uit. De Groenekanner werd vervolgens aangehouden en naar het bureau gebracht. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.