Ingezonden persbericht

Aanmeldingen lidmaatschap Nieuw Rechts stromen binnen

grote ledengroei na moord op Theo van Gogh

ROTTERDAM, 20041107 -- In de afgelopen dagen hebben tientallen Nederlanders zich aangemeld als lid van Nieuw Rechts en nog steeds stromen de aanmeldingen binnen. De partij telt nu ruim 750 leden. Vooral de moord op Theo Van Gogh heeft ervoor gezorgd dat velen hebben besloten om lid te worden van een partij die al geruime tijd waarschuwt voor het gevaar van moslimextremisten in Nederland.


De partij publiceert over twee weken ook de eerste editie van het ledenblad: Nieuw Rechts Magazine. Hiermee zal ook het startsein worden gegegeven voor een ledenwerfactie van de partij, die tot doel heeft om te komen tot meer dan 1000 leden in de eerste maanden van 2005. Nieuw Rechts is op dit moment de grootste rechtse partij in Nederland.

Michiel Smit (landelijk voorzitter): "Deze dagen zien we politici in beeld die al veel eerder maatregelen hadden moeten nemen tegen die moslimextremisten. Ik pleit al jarenlang voor het sluiten van het kantoor al Al Aqsa in Rotterdam, die op de lijst van Europese terroristische organisaties staat. In mijn boek 'Nederland op z'n kop' schreef ik al over een mogelijke aanslag door het gebrekkige optreden van de Nederlandse overheid tegen de 150 extremisten op het lijstje. Onze realistische kijk op problemen slaat steeds meer aan, dat is ook te merken aan een grote interesse in onze webstek. Naast de onvrede over de gebrekkige aanpak van moslimextremisme, valt Nieuw Rechts in smaak vanwege de solidariteit met de werkende Nederlander."




Ingezonden persbericht