ABN AMRO

Amsterdam, 7 november 2004

ABN AMRO zoekt veelbelovende jonge zeilers voor de Volvo Ocean Race 2005/06

ABN AMRO biedt jonge veelbelovende zeilers de kans om mee te doen aan de Volvo Ocean Race 2005/06. De Volvo Ocean Race (VOR) start volgend jaar november in Spanje en finisht in de zomer van 2006 in de Oostzee. De VOR is de langste en zwaarste zeilrace rond de wereld.

In de tweede week van november gaat een wereldwijde campagne van start om dit jonge talent aan te trekken. ABN AMRO zal met twee boten deelnemen aan de Volvo Ocean Race. De boten zijn ontworpen door de Argentijn Juan Kouyoumdjian en worden gebouwd onder het toeziend oog van de Ier Killian Bushe. Hij was ook verantwoordelijk voor de bouw van "Illbruck," winnaar van de vorige VOR. De bemanning van de eerste boot bestaat uit professionele zeilers, die persoonlijk worden geselecteerd door schipper Mike Sanderson. De tweede boot krijgt een internationale bemanning die bestaat uit veelbelovende jonge mannen en vrouwen in de leeftijd van 21 tot 30 jaar. Kandidaten kunnen zich uitsluitend aanmelden via de speciale website: www.abnamro.com/com/about/team/team3.asp

Roy Heiner, belast met de zeiltechnische leiding van TEAM ABN AMRO, zal samen met zijn medewerkers vier ervaren zeilers aantrekken, waaronder twee voor de sleutelpositie van schipper en navigator. Voor de resterende acht plaatsen zullen door middel van een open selectieproces kandidaten worden gezocht. Er zullen twee bemanningsleden worden geselecteerd uit elke thuismarkt van ABN AMRO, dat wil zeggen Nederland, Brazilië en de Verenigde Staten en nog eens twee uit alle inzendingen uit de rest van de wereld. Alle geselecteerde bemanningsleden krijgen een training van zes maanden. Zij krijgen toegang tot zeilkennis van het allerhoogste niveau en krijgen de beschikking over een speciaal voor deze race gebouwd state-of-the-art wedstrijdjacht. ABN AMRO zoekt een bemanning die beschikt over de passie en het doorzettingsvermogen die nodig zijn om te laten zien dat teamwork en talent het kunnen winnen van ervaring.

Het selectieproces wordt geleid door de Nederlander Roy Heiner en bestaat uit drie fases. Om te beginnen zullen er middels een interactieve vragenlijst op de bovengenoemde website 80 finalisten worden gekozen uit de aanmeldingen die wereldwijd worden ontvangen. Deze groep wordt vervolgens uitgenodigd voor de volgende fase: een praktijktest op locaties in de Verenigde Staten, Brazilië en Nederland. Tijdens deze tweede fase zullen de zeilvaardigheden en de fysieke en mentale capaciteiten van de kandidaten worden beoordeeld. Uit deze groep zullen per regio vijf personen worden geselecteerd (20 wereldwijd). De derde en laatste stap van het selectieproces vindt plaats in Portugal, in maart 2005. Van de laatste 20 kandidaten zullen er dan 8 overblijven die het high potential team van de tweede boot van TEAM ABN AMRO zullen gaan vormen.

ABN AMRO beschouwt deelname aan dit topsportevenement als een ideale gelegenheid om haar wereldwijde naamsbekendheid verder te versterken. Bovendien past de inschrijving van de tweede boot in het beleid van de bank om jonge getalenteerde mensen verder te helpen. Eigenschappen als professionaliteit, flexibiliteit, teamwork en innovatie sluiten niet alleen goed aan bij de cultuur van de bank, maar zullen ook essentieel blijken voor het succes van het team tijdens de race.

Perscontacten: +31 20 6288900




ABN AMRO