Eemland noord, 12.20 uur

Utrecht 07-11-2004 - Nieuwsberichten district Eemland noord

Automobiliste onder invloed

BAARN Een 52-jarige automobiliste uit Baarn is zaterdagavond omstreeks 22.20 uur betrapt op het rijden onder invloed. Politiemensen zagen haar zonder verlichting rijden over de Eemnesserweg en zette haar aan de kant.

Zij constateerden dat de adem van de vrouw naar alcohol riekte. Na de ademanalyse op het bureau bleek dat zij 900 ug/l. alcohol in haar lichaam had. Op grond van deze uitslag werd haar rijbewijs ingevorderd. Proces-verbaal zal worden opgemaakt.

Bromfietser bekeurd voor diverse overtredingen

SOEST Tegen een 16-jarige bromfietser uit Soest wordt proces-verbaal opgemaakt voor het rijden zonder verlichting, het niet dragen van een helm, het rijden op een onverzekerde bromfiets, het niet hebben van een bromfietscertificaat, het geen richting aangeven en het verlaten plaats ongeval.

Politiemensen zagen de bromfietser zonder verlichting zaterdagavond omstreeks 19.00 uur rijden over de Weegbreestraat en wilden hem staande houden. Echter de bromfietser ging er vandoor en trachtte de politie af te schudden. Bij de achtervolging die ontstond, tikte de bromfietser de politieauto aan waardoor lichte schade ontstond aan een wieldop.

Gekomen bij een voetgangerspad botste hij tegen een hekje en kwam ten val. Hij gaf zich echter nog niet gewonnen, stond op en sprong het water in van een nabij gelegen vijver. Uiteindelijk gaf hij zich over en kwam op eigen kracht uit het water, waarna hij werd aangehouden. Hij werd naar het bureau gebracht waar hij zich mocht douchen en voorzien werd van droge kleding.