Rijn & Venen, 11.45 uur

Utrecht 07-11-2004 - Nieuwsberichten district Rijn & Venen

Brievenbus in rook op

MIJDRECHT Zaterdagavond is rond 20.00 uur op de Roerdomp een brievenbus opgeblazen. De brand ontstond toen nog onbekende vandalen vuurwerk in de brievenbus gooiden. Politieagenten konden slechts één brief redden, de rest van de brieven ging in vlammen op. Degenen die op de Roerdomp na vrijdagavond brieven hebben gepost, moeten ervan uit gaan dat hun post niet aankomt.

Verkeersgeval

WOERDEN Zaterdagmiddag vond omstreeks 16.20 uur op de Leidsestraatweg een ongeluk plaats. Een 23-jarige inwoner van Zegveld reed vermoedelijk met te hoge snelheid door een bocht en raakte mede door het natte wegdek in een slip. Hij kwam hierdoor in botsing met een tegemoetkomende auto. Eén inzittende van het geraakte voertuig liep door het ongeval een hoofdwond op. De vrouw, een 30-jarige inwoonster van Nieuwerburg, is voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht.

Beide voertuigen zijn weggetakeld.

Jongeman zonder rijbewijs rijdt tegen boom

WOERDEN Zaterdagavond is een 18-jarige jongeman uit Woerden omstreeks 23.20 uur bij de kruising van de s-Gravensloot met de Jozef Israellaan tegen een boom gereden. De Woerdenaar had nog geen rijbewijs en even een auto geleend. De jongeman liep door het ongeluk een wond aan zijn hoofd op en is naar het Hofpoort ziekenhuis overgebracht voor behandeling. De bijrijder, een 18-jarige jongeman uit Woerden, is ook met een hoofdwond naar het Hofpoort ziekenhuis gegaan voor behandeling. Proces-verbaal tegen de bestuurder wordt opgemaakt.

Omstanders helpen politie

MAARSSEN Zaterdagavond rond 23.40 uur werd de politie naar het Bisonspoor gestuurd in verband met overlast. Bij een horecagelegenheid zag een politieagent een 20-jarige Maarssenaar een bierfles tegen een gevel kapot gooien en wilde hem aanhouden. De Maarssenaar was het hier niet mee eens en probeerde weg te lopen. Toen de agent de jongeman wilde boeien, probeerde een groepje jongeren de aanhouding van de Maarssenaar tegen te houden.

Een medewerker van een horecagelegenheid en een andere omstander hielden de groep op afstand zodat de politieagent zijn werk kon doen. De Maarssenaar is overgebracht naar het politiebureau en met een bekeuring voor baldadigheid naar huis gestuurd.