Politie Groningen

Persberichten zondag 7 november 2004

Provincie Groningen 07-11-2004 -

Wildervank: snorfietser onder invloed botst op auto
Een 17-jarige snorfietser uit Veendam is zaterdagavond op een geparkeerd staande auto gebotst nadat hij de bocht was uitgevlogen. Het ongeval gebeurde op de Maagdepalmstraat in Wildervank. Vrij snel werd duidelijk dat de jongeman veel te veel had gedronken. Hij had 1.7 promille in zijn bloed. De politie maakt proces-verbaal op.

Kropswolde: motorrijder onderuit
Een 45-jarige motorrijder uit Zuidlaren is zaterdagmiddag gewond geraakt toen hij op de Woldweg bij Kropswolde onderuit ging. Hij is met ernstige schaafwonden overgebracht naar het ziekenhuis. Het ongeval ontstond toen de motorrijder bezig was een aantal autos in te halen die achter een langzaam rijdende tractor reden. Toen hij vlakbij de tractor was gingen de linkerknipperlichten van de tractor aan. De motorrijder kneep in de rem en ging onderuit. De motor liep flinke schade op door het ongeval.

Winschoten: agressieve treinpassagier aangehouden
Een 32-jarige inwoner van Groningen is zaterdagmorgen op het station in Winschoten aangehouden. De man reed mee in de trein naar Winschoten en gedroeg zich bijzonder agressief. Tevens bedreigde hij de machinist met de dood toen deze vroeg naar een kaartje. Toen hij in de gaten kreeg dat hij door de gewaarschuwde politiemensen zou worden meegenomen begon hij op dezelfde manier tegen de agenten te dreigen. Hij is voor nader onderzoek ingesloten. De man is vaker door de politie voor dergelijke feiten aangehouden.

Grootegast: autos zwaar beschadigd bij botsing
Twee personenautos zijn zaterdagmiddag zwaar beschadigd geraakt toen ze met elkaar in botsing kwamen op de kruising Bovenweg met de Langeweg in Grootegast. Een van de bestuurders, een 21-jarige inwoner van Leek reed vanaf de Langeweg de Bovenweg op en verleende geen voorrang aan de andere bestuurder, een 40-jarige inwoner van Doezum. Deze reed over de Bovenweg. De Leekster verklaarde later dat hij door de zon werd verblind. De beide autos zijn door een bergingsbedrijf afgevoerd. De beide bestuurders kwamen met de schrik vrij.

Stadskanaal: joyrider aangehouden
De politie heeft zaterdagnacht een 18-jarige inwoner van Stadskanaal aangehouden voor joyriding. De jongeman werd op de Hoveniersweg in zijn woonplaats aangetroffen. Hij had geen rijbewijs. De auto bleek zonder toestemming te zijn meegenomen van een inwoner van Stadskanaal. De jongeman is voor nader onderzoek ingesloten.

Kornhorn: agressieve ex aangehouden
Een 44-jarige inwoner van Roden is zaterdagavond in Kornhorn aangehouden voor bedreiging van zijn ex. De man belaagde de vrouw bij haar woning en zou in het bezit zijn van een pistool. Dit betrof waarschijnlijk een gasalarmpistool. Toen agenten ter plaatse kwamen bleek dat de man stomdronken op straat lag. Toen hij zou worden aangehouden begon hij een agent te schoppen. Hij werd met enige geweld onder controle gebracht. Hij is voor nader onderzoek ingesloten. Daaruit moet nog blijken of de man werkelijk een vuurwapen bezit.

Marum: automobilist van de weg geraakt door slaap
Een 34-jarige automobilist uit Leeuwarden is zaterdagmiddag op de A7 nabij Marum van de weg geraakt nadat hij was ingedut. Hij reed in de richting Groningen. Toen de man even wegsufte raakte de auto in de berm. Hij corrigeerde, maar daardoor kwam hij in een slip, botste tegen een ANWB-praatpaal en kwam in de sloot tot stilstand. De auto raakte flink beschadigd, de praatpaal was totaal vernield. Hij en zijn gezinsleden konden ongedeerd uitstappen. Een bergingsbedrijf heeft de auto afgevoerd.

Groningen: 18-jarige Stadjer aangehouden voor ernstige mishandeling Een 18-jarige Stadjer is zaterdagnacht aangehouden voor een ernstige mishandeling die in een café aan de Grote Markt plaatsvond. Hij had een andere bezoeker, een 20-jarige stadsgenoot zodanig toegetakeld, dat deze zich ondere andere met vermoedelijk een gebroken oogkas moest laten behandelen in het ziekenhuis. De verdachte werd overmeesterd door bewakingspersoneel en werd daarna overgedragen aan de politie. Vermoedelijk hebben meer personen meegedaan aan de mishandeling. De politie stelt een nader onderzoek in naar de aanleiding en de werkelijke toedracht. De verdachte is ingesloten aan het politiebureau.

Groningen: bekende verpleger aangehouden
Een bekende veelpleger is zaterdag even na middernacht aangehouden, nadat hij vermoedelijk juist had geshopt. Agenten zagen de man, een 39-jarige Stadjer, op de Pleiadenlaan fietsen met twee vuilniszakken bij zich. Bij controle bleek in de vuilniszakken een groot aantal DVDs, een DVD-speler en een flatscreen te zitten. Hij kon geen goede verklaring afgeven over het eigendomsrecht van de spullen. Hij is voor nader onderzoek ingesloten. De herkomst van de spullen en de fiets waarop hij reed worden nog nader onderzocht.

Snelheidscontroles
Op de Blijhamsterweg bij Bellingwolde werden zaterdagmorgen 651 voertuigen gecontroleerd op snelheid. Daarvan reden er 131 te hard. De hoogst genoteerde reed 148 km/u waar maximaal 80 was toegestaan. Op de Provincialeweg N964 bij Heiligerlee (80 km/u) werden zaterdagmiddag 681 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 70 te hard. De hoogst genoteerde, een motorrijder, reed hier 143 km/u. In Winschoten passeerden 435 de radarcontrole op de Blijhamsterweg (50 km/u). Daarvan reden er 31 te hard. De hoogst genoteerde reed hier 80 km/u. Op de Oostwolderweg bij Winschoten werden 47 bestuurders bekeurd. De hoogst genoteerde reed 105 km/u waar maximaal 80 was toegestaan. In totaal werden 481 voertuigen gecontroleerd tegen het eind van de middag.