Persberichten 7 november 2004

's-Hertogenbosch 07-11-2004

ALCOHOLCONTROLE

's-Hertogenbosch - Tijdens deelname aan de landelijke alcoholcontrole op 5 november 2004 tussen 23.00 en 05.00 uur zijn in het district Den Bosch op diverse plaatsen controles gehouden.

Hier werden in totaal 400 voertuigen gecontroleerd en 14 bestuurders aangehouden. Tegen 12 bestuurders is proces-verbaal opgemaakt omdat ze teveel gedronken hadden.

WINKELDIEVEGGE AANGEHOUDEN

's-Hertogenbosch - Een 34 jarige vrouw uit Breda is op 5 november 2004 aangehouden ivm diefstal van levensmiddelen uit een winkel aan de Arena te Den Bosch. Ook bleek de vrouw kleding bij zich te hebben, die in andere winkels waren weggenomen. Ze is in verzekering gesteld.

VERNIELERS AANGEHOUDEN

's-Hertogenbosch - Een 17 en 22 jarige jongen uit Berlicum en een 21 jarige jongen uit Schijndel zijn op 5 november 2004 aangehouden ivm vernielingen aan een pand aan het Stationsplein te Den Bosch.

Getuigen belden omstreeks 17.45 uur de politie dat er werd ingebroken in het pand en toen de politie terplaatse kwam, bleek het te gaan om een gerenoveerd monumentaal leegstand pand. De mannen hadden hier op de 2e verdieping een brandkraan opengedraaid, waardoor het water via de plafonds naar beneden liep en reeds enkele centimeters water in de kelder stond. De schade loopt in de duizenden euro's. De mannen zijn inverzekering gesteld.

OPENSTAANDE BOETE

's-Hertogenbosch - Tijdens een verkeerscontrole op 6 november 2004 op de Rompertsebaan te Den Bosch bleek een 30 jarige fietser zonder vaste woon- of verblijfplaats een boete van 148 euro te hebben openstaan. De man reed zonder verlichting en bleek ook nog eens inbrekerswerktuig bij zich te hebben. Hij is ingesloten.

VERDACHTEN VANDALISME AANGEHOUDEN

Drunen - Twee 17 jarige jongens zijn op 6 november 2004 aangehouden ivm vandalisme. Omstreeks 02.55 uur zag een surveillanceauto van de politie de twee jongens op de Lindestraat te Drunen lopen. Een van hen had een bord (makelaarsbord - verkoop huis) op zijn schouders. Bij het zien van de politie gooide hij het bord weg en vluchtten de twee jongens een tuin bij een woning in. Na een korte achtervolging werden de twee knapen aangehouden. Een van hen gaf ook nog een valse naam op.

AANRIJDING LETSEL

Drunen - Bij een ongeval op de toerit van de A59 te Drunen richting Waalwijk zijn een 31 jarige vrouw en 35 jarige man uit Drunen overgebracht naar het ziekenhuis in Den Bosch. De man reed met zijn auto tegen een hoogwerker, die op de vluchtstrook van de toerit aan het werk was. De vrouw zat als passagiere in de auto.

VERDACHTE BELEDIGING AANGEHOUDEN

's-Hertogenbosch - Een 21 jarige man uit Den Bosch is op 6 november 2004 aangehouden ivm belediging van politieagenten. Toen een surveillance de man passeerde beledigde hij de agenten.

WINKELDIEVEN AANGEHOUDEN

's-Hertogenbosch - Een 16 jarige meisje uit Nijmegen en een 17 jarig meisje uit Arendock (B) zijn op 6 november 2004 aangehouden ivm diefstal van kleding uit een winkel aan de Markt te Den Bosch.

OVERLAST

's-Hertogenbosch - Op 6 november 2004 omstreeks 16.20 uur kreeg de politie een melding dat een groep jongeren op de Kerkstraat te Den Bosch. Vervolgens werden de jongeren gevorderd weg te gaan. Een 26 jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, beledigde hierop de politieagenten. Toen deze hem wilden aanhouden keerde de hele groep zich tegen de politiemensen en werden ze door de groep ingesloten. Omdat de groep van geen wijken wist werd vervolgens een diensthond ingezet om de groep uit een te drijven. Hierbij werden enkelen licht gewond. De verdachte is alsnog overgebracht naar het bureau.

Omstreeks 18.30 uur verscheen de groep aan het politiebureau, waar ze het hekwerk vernielden. Hier werd nog een 23 en 26 jarige man uit Den Bosch en een 19 jarige man uit Heeswijk-Dinther aangehouden.

VERDACHTE BEDREIGING AANGEHOUDEN

's-Hertogenbosch - Een 23 jarige man uit Den Bosch is op 6 november 2004 aangehouden ivm bedreiging van een 21 jarige man uit Den Bosch. Er ontstond omstreeks 20.20 uur op de Kerkstraat te Den Bosch een woordenwisseling tussen de verdachte en het slachtoffer, waarna de man hem met een mes bedreigde. Het mes is inbeslaggenomen.

Terwijl de politiemensen de verdachte afvoerden, zagen ze dat de aangever, de 21 jarige man in zijn rugzak onderdelen had van het hekwerk van het politiebureau, dat eerder op de avond door een groep jongeren was vernield. Hierop is de man ook aangehouden ivm diefstal van onderdelen van het hekwerk. Bij deze aanhouding verzette de man zich.

VERDACHTEN VECHTPARTIJ AANGEHOUDEN

's-Hertogenbosch - Een 18 en 24 jarige man uit Den Bosch en een 24 en 25 jarige man uit Rosmalen zijn op 7 november 2004 aangehouden ivm een vechtpartij op de Parade te Den Bosch. In een horecagelegenheid aan de Parade kregen omstreeks 01.55 uur twee 22 jarige mannen ruzie over een ex-vriendin van een van hen. Hierop bemoeiden zich ook vrienden van het tweetal zich. Toen de politie tussenbeid kwam begonnen enkelen met de politiemensen te vechten. Met behulp van assistentie konden vervolgens de vier mannen worden aangehouden.

RIJDEN ONDER INVLOED

Drunen - Tegen een 51 jarige automobilist uit Drunen is op 7 november 2004 proces-verbaal opgemaakt ivm rijden onder invloed van alcohol. De man reed omstreeks 03.25 uur op de Beethovenlaan te Drunen. Tevens is zijn rijbewijs ingevorderd.

HUISELIJK GEWELD

's-Hertogenbosch - Een 27 jarige man uit Den Bosch is op 6 november 2004 aangehouden ivm mishandeling van zijn 1,5 jaar oud kind in zijn woning in Den Bosch. De man is inverzekering gesteld.

WONINGINBREKERS AANGEHOUDEN

's-Hertogenbosch - Een 21 en 24 jarige man uit Den Bosch zijn op 6 november 2004 aangehouden ivm inbraak in een woning aan de Smaragd te Den Bosch. Dankzij een goed signalement werden de mannen in de directe omgeving aangehouden. Ze zijn inverzekering gesteld.

ALCOHOLCONTROLE

Boxtel - Tijdens deelname aan de landelijke alcoholcontrole op 5 november 2004 tussen 23.00 en 05.00 uur zijn in het district AA & Dommel op diverse plaatsen controles gehouden. Hier werden in totaal 383 voertuigen gecontroleerd en 1 bestuurder aangehouden. Tegen deze bestuurder is proces-verbaal opgemaakt.

VECHTPARTIJ

Boxtel - Een 18 en 27 jarige man uit Boxtel zijn op 6 november 2004 aangehouden omdat ze omstreeks 03.15 uur op de Markt te Boxtel met elkaar op de vuist gingen. De mannen hadden eerder op de avond al een meningsverschil en kwamen elkaar op de Markt weer tegen.

VERDACHTE VERNIELING AANGEHOUDEN

Vught - Een 21 jarige man uit Den Bosch is op 6 november 2004 omstreeks 11.45 uur de woning van een 35 jarige vrouw aan de Seriwangstraat te Vught binnengedrongen en heeft hier al het meubilair vernield. De man is aangehouden.

AANRIJDING LETESEL

Vught - Een 47 jarige fietser uit Vught is op 7 november 2004 omstreeks 10.30 uur licht gewond geraakt bij een aanrijding op de Bergenhuizensestraat - Esscheweg te Vught. Het slachtoffer kreeg geen voorrang van een 46 jarige automobilist uit Vught.

HUISELIJK GEWELD

Boxtel - Een 39 jarige man uit Boxtel is op 7 november 2004 aangehouden en inverzekering gesteld ivm bedreiging met een mes van zijn 38 jarige vrouw uit Boxtel.

BELEDIGING

Uden - Een 17 jarige jongen uit Uden is op 6 november 2004 aangehouden ivm belediging van politiemensen. De jongens werd samen met twee andere fietsers omstreeks 02.55 uur bekeurd op de Belgenlaan te Uden, omdat ze geen verlichting voerden. Hierbij beledigde de jongen de politie.

VECHTPARTIJ

Schaijk - Bij een vechtpartij tussen een groep mannen op de Udensedreef te Schaijk zijn een 29 jarige man uit Hoofddorp, een 21 jarige man uit Rotterdam, een 21 jarige man uit Schaijk, een 22 jarige man uit Den Haag, een 22 jarige man uit Veldhoven en een 29 jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden en ingesloten. Bij de vechtpartij raakten enkele van deze mannen gewond en werden terplaatse door de GGD behandeld.

De oorzaak van de vechtpartij is vermoedelijk dat door alcoholgebruik er een luidruchtige situatie ontstond, waar iets van gezegd werd.

AANRIJDING LETSEL

Zeeland - Bij een eenzijdig ongeval op de Reeksweg te Zeeland op 7 november 2004 omstreeks 00.05 uur is een 24 jarige automobilist uit Reek gewond overgebracht naar het ziekenhuis in Nijmegen. De man verkeerde onder invloed van alcohol. Hij reed op de Reeksweg tegen een boom.

RIJDEN ONDER INVLOED

Veghel - Tegen een 46 jarige automobilist uit Uden is op 7 november 2004 proces-verbaal opgemaakt ivm rijden onder invloed van alcohol. De man reed omstreeks 04.15 uur op de N265 te Veghel.

VERDACHTE MISHANDELING AANGEHOUDEN

Oss - Een 52 jarige man uit Oss is op 5 november 2004 aangehouden ivm mishandeling van een 36 jarige vrouw uit Oss. De twee kregen op het Heschepad te Oss omstreeks 15.30 uur ruzie met elkaar, waarbij de man de vrouw in het gezicht sloeg.

RIJDEN ONDER INVLOED

Heeswijk-Dinther - Een 48 jarige bromfietser uit Heeswijk-Dinther is op 5 november 2004 bekeurd voor rijden onder invloed van alcohol. De man reed omstreeks 21.05 uur op het Raadhuisplein te Heeswijk-Dinther. Omdat de man bijna 5 x de toegestane hoeveelheid alcohol genuttigd had, is ook zijn rijbewijs ingevorderd.

VERDACHTE BEDREIGING AANGEHOUDEN

Oss - Een 24 jarige man uit Herpen is op 6 november 2004 aangehouden ivm bedreiging van een 41 jarige portier bij een horecagelegenheid aan de Eikenboomgaard te Oss. De man had omstreeks 01.35 uur problemen veroorzaakt in het café en werd door de portiers buiten gezet.

VERDACHTE MISHANDELING AANGEHOUDEN

Oss - Een 49 jarige man uit Oss is op 6 november 2004 aangehouden ivm mishandeling van zijn 40 jarige ex-vrouw uit Oss. De twee troffen elkaar omstreeks 09.00 uur op een parkeerplaats aan de Euterpelaan te Oss. Tijdens een woordenwisseling sloeg de man zijn ex-vrouw.

AUTOBRAND

Geffen - Op de Waterlaat te Geffen is op 6 november 2004 omstreeks 14.45 uur een auto uitgebrand. De brand ontstond bij het overschakelen van gas op benzine. Brandweer bluste de brand.

INBRAAK BEDRIJF

Oss - Bij een inbraak in een bedrijf aan de Berghemseweg te Oss op 6 november 2004 zijn enkele computers weggenomen. De daders forceerden een deur.

HUISELIJK GEWELD

Lith - Een 42 jarige man uit Lith is op 6 november 2004 aangehouden ivm mishandeling van zijn 41 jarige vrouw uit Lith. De man is ingesloten.

DRUGSDEALER EN GEBRUIKERS AANGEHOUDEN

Grave - Een 24 jarige man uit Grave is op 5 november 2004 aangehouden ivm dealen van drugs. Tevens werden een zevental gebruikers (kopers) in de leeftijd van 16 - 27 jaar uit Grave en directe omgeving aangehouden. Bij hen werden kleine hoeveelheden drugs inbeslaggenomen. Deze kopers werden na verhoor weer in vrijheid gesteld. De 24 jarige dealer is in verzekering gesteld. Bij onderzoek in zijn woning werden eveneens artikelen voor drugshandel aangetroffen en inbeslaggenomen.

DIEFSTAL AUTO

Katwijk - Vanaf de Lange Linden te Katwijk is op 6 november 2004 een groen Chrysler Voyager, kenteken EMY-378 ontvreemd.

AUTOBRAND

Vierlingsbeek - Op de A73 is op 7 november 2004 omstreeks 00.05 uur een personenauto uitgebrand, vermoedelijk door kortsluiting. Brandweer Venray bluste de brand.

AUTOBRAND

Cuijk - Op de Eurodreef te Cuijk is op 7 november 2004 een personenauto uitgebrand welke kort daarvoor in Cuijk was ontvreemd. Brandweer bluste de brand.

RIJDEN ONDER INVLOED

Sambeek - Tegen een 45 jarige automobilist uit Sambeek is op 7 november 2004 proces-verbaal opgemaakt ivm rijden onder invloed van alcohol. De man reed omstreeks 09.00 uur op de Grotestraat te Sambeek en veroorzaakte een aanrijding.