Politie Drenthe

Zondag

Assen 07-11-2004

Bromfietsers lopen alsnog tegen de lamp
NIEUW AMSTERDAM Een 17-jarige meisje en een 16-jarige jongen uit Emmen hebben beiden een bekeuring gekregen van de politie. In de nacht van zaterdag op zondag zagen agenten drie bromfietsers op de Dikkewijk. Eén van de bromfietsers had een meisje achterop zitten zonder helm. Daarop werd de achtervolging ingezet, echter de bromfietsers deden er alles aan om de politie af te schudden. Het meisje hield zelfs haar hand voor het verzekeringsplaatje om op die manier te voorkomen dat de politie hun identiteitsgegevens kon achterhalen. Tevergeefs. De identiteit van de bromfietser was inmiddels bekend bij de agenten. Zij hebben de bromfietser eerst laten gaan omdat hij steeds roekelozer gingen rijden. Even later troffen de agenten een jongen en een meisje bij een discotheek, die op de loop gingen bij het zien van de politie. De agenten herkenden het meisje als zijnde de passagier van de bromfietser. Zij kreeg ter plaatse een bekeuring voor het niet dragen van een helm. De jongeman ging er echter vandoor, maar aangezien zijn identiteit toch al bekend was, kan hij een bekeuring tegemoet zien.

Keukenblok gestolen
HOOGEVEEN Een 21-jarige vrouw uit Hoogeveen deed zaterdagmiddag aangifte van diefstal van haar keukenblok. Het gehele keukenblok is op nette wijze gedemonteerd en weggenomen uit een woning aan de Juliana van Stolbergstraat. Mensen die beschikken over meer informatie kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844.

Tandpasta dief aangehouden
ASSEN Agenten hebben zaterdagmorgen een 41-jarige man uit Assen aangehouden wegens diefstal uit een supermarkt aan de Nobellaan. Op het moment dat het personeel de man aansprak op verdenking van winkeldiefstal deed hij direct zijn jas uit en liet in een volle winkel zijn broek zakken. Zo wilde hij laten zien dat hij geen tubes tandpasta bij zich had. Toen de bedrijfsleider de man echter ging fouilleren, bleek de verdachte maar liefst 18 tubes tandpasta in zijn sokken te hebben. De verdachte is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. Daar bekende hij de feiten. De man is een bekende winkeldief van de politie. Hij is met een dagvaarding heengezonden.

Aangifte opgenomen van inbraak in winkel
BEILEN De politie kreeg zaterdag een melding van een inbraak in een winkel aan de Hanekampen. De inbraak heeft vermoedelijk plaatsgevonden tussen vrijdag 17.30 uur en zaterdag 9.30 uur. Uit het bedrijf is een nog onbekend geldbedrag weggenomen. De dief is binnengekomen door een deur te forceren. Een 47-jarige man uit Beilen heeft aangifte gedaan.

Winkeldieven aangehouden
ASSEN Een 23-jarige winkeldief uit Assen is zaterdagmiddag aangehouden in een supermarkt aan de Noordersingel. De man had een product uit de winkel weggenomen ter waarde van 0,75. De man is na verhoor heengezonden met een boete.
EMMEN Agenten hebben zaterdagmiddag in een supermarkt aan het Peyserhof een 25-jarige man uit Schoonebeek aangehouden wegens winkeldiefstal. De man had een printer weggenomen zonder te betalen. Hij is met een dagvaarding naar huis gestuurd.

Aangifte van zakkenrollen
ASSEN Een 67-jarige vrouw uit Nieuwe Pekela deed zaterdagmorgen aangifte van zakkenrollen. In een onbewaakt ogenblik is zij eerder die morgen het slachtoffer geworden van een zakkenroller in een winkel aan het Mercuriusplein. Uit haar verrijdbare boodschappentas is haar portemonnee gestolen. In de portemonnee zat onder meer contact geld.

Aangehouden wegens vandalisme tegen containers
HOOGEVEEN Agenten hebben in de nacht van zaterdag op zondag drie jongens aangehouden (18 jaar oud, waarvan twee uit Noordscheschut en één uit Zuidwolde) aan het Hoge Holt. Zij waren aan het donderjagen geweest met een container en toen een agent hen aansprak, ging één van hen er vandoor. Uiteindelijk zijn zij allen aangehouden. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. Zij zijn met een bekeuring naar huis gestuurd.
EMMEN Een 26-jarige man uit Oosterhout is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden aan de Hoofdstraat wegens vernieling van een container. De container was op dat moment behoorlijk ontzet. De verdachte is uiteindelijk heengezonden met een boete.

Aanhouding op aanhouding wegens kameraadschap
EMMEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag twee mannen aangehouden aan de Hoofdstraat. Een 19-jarige jongeman uit Emmer Compascuum stond tegen de ruiten van een winkel aan te plassen. Daarvoor kreeg hij een proces-verbaal. Zij vriend, een 19-jarige jongeman uit Nieuw Dordrecht, ging zich er hinderlijk mee bemoeien. Aan hem werd gevraagd even wat stappen achteruit te doen en zich er niet mee te bemoeien. Vervolgens ging de jongeman het publiek dat was komen aanlopen, luidkeels toespreken. Tijdens zijn toespraak werden de agenten voor van alles en nog wat uitgescholden. Daarop is de man aangehouden. De man wilde zijn identiteit niet prijsgeven en weigerde mee te werken. Op het politiebureau werd de man verhoord en is uiteindelijk met een boete van 100,- heengezonden. Eenmaal buiten vertelde de man aan zijn vrienden, dat hij van een agent een klap had gehad. Dit was niet het geval,maar zijn kameraad, de jongeman uit Emmer Compascuum, slikte dat voor zoete koek en ging over de rooie. Hij schopte tegen de zuil van de slagboom en werd daarop voor de tweede keer aangehouden. Ook hij kreeg (weer) een boete mee naar huis.

Jongeman aangehouden na vernieling
BEILEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 17-jarige verdachte uit Beilen aangehouden. De verdachte had schade aangericht bij een supermarkt aan de Brinkstraat. Een getuige had gezien dat de verdachte tegen een ruit en deur van de winkel aantrapte. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Jongen ingesloten op verdenking van vernieling
NIEUWEROORD De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 14-jarige jongeman uit Noordscheschut aangehouden aan het Middenraai op verdenking van vernieling van een politieauto. De jongen zou onder meer de spiegel en de ruitenwisser van de auto hebben vernield en is ingesloten voor verhoor.

Man aangehouden wegens bedreiging
ASSEN De politie heeft zaterdagmiddag een 17-jarige jongen uit Assen aangehouden op verdenking van mishandeling en bedreiging. De verdachte liep bij de Gouverneurstuinen aan de Torenlaan en werd aangesproken door iemand die zei dat de verdachte daar niet mocht lopen. Daarop werd de verdachte kwaad en probeerde tot twee keer toe de man te slaan. De verdachte ging volledig door het lint en werd door agenten aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hij is ingesloten voor verhoor. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Boetes voor veroorzaker van overlast
ASSEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 24-jarige jongen uit Assen aangehouden wegens het veroorzaken van overlast. Hij werd aangehouden wegens openbaar dronkenschap en het niet voldoen aan een bevel van agenten. De verdachte probeerde verhaal te halen bij portiers van een horecagelegenheid alwaar hem eerder die nacht de toegang is geweigerd. Nadat agenten en zijn vrienden herhaaldelijk, maar tevergeefs, op hem in hadden gepraat, is hij meegenomen naar het politiebureau. De verdachte is gehoord en met twee bekeuringen weer huiswaarts gestuurd.

Meerdere aanhoudingen na belediging
ASSEN De politie heeft zaterdagavond meerdere aanhoudingen verricht nadat jongeren overlast veroorzaakten en agenten hebben beledigd. Agenten kregen een melding van geluidsoverlast van een groep van ongeveer 20 jongeren bij een supermarkt aan de Vestesingel. Een 16-jarige jongen uit Assen draaide harde muziek vanuit zijn auto en veroorzaakte veel lawaai. Daarop kreeg de jongen een bekeuring. Vervolgens ging de groep vrienden zich er mee bemoeien. De agenten hebben aangegeven dat iedereen uit hun buurt moest gaan, zodat zij hun werk konden doen. De groep ging achteruit, behalve een 17-jarige jongeman uit Bovensmilde. Nadat hij meerdere malen was verzocht weg te gaan en hier niet aan voldeed, werd hij aangehouden. De overigen bleven lastig en schreeuwden naar de agenten. Daarbij beledigden een 19-jarige jongen uit Bovensmilde en een 19-jarige jongen uit Assen de agenten. Ook zij werden aangehouden. Tegen de verdachten werd proces-verbaal opgemaakt.

Drankrijder ramt hek met auto
NIJEVEEN Een 28-jarige man uit Wanneperveen is in de nacht van zaterdag op zondag in zijn woning aan de Klosseweg aangehouden. De jongeman had eerder die nacht met zijn auto aan de Kolderveens Bovenboer een aanrijding gehad met een hek aan de voorzijde van een woning. De bestuurder was doorgereden, maar het kentekenplaat was blijven liggen. Nadat het kenteken was nagetrokken, is de verdachte van huis gehaald en meegenomen naar het bureau. De stukken hout van het hek staken nog uit de voorzijde van zijn auto. Op het bureau blies de verdachte 490 ugl. (= ongeveer 1 promille). Hij kreeg een dagvaarding mee naar huis. De eigenaar van het hek, een 47-jarige man uit Nijeveen, deed aangifte van vernieling.

Bestuurders aangehouden met slok op
Op diverse plaatsen in Drenthe heeft de politie zaterdag diverse alcomobilisten aangehouden:
BORGER Op de Oosteresstraat is zaterdagmiddag een 33-jarige man uit Assen aangehouden. Hij reed in een personenauto en bij controle bleek hij 530 ugl. (=1.25 promille) te hebben gedronken. Hij kreeg een dagvaarding uitgereikt.
ALTEVEER Agenten troffen zaterdagmiddag een 51-jarige man uit Zuidwolde aan in zijn auto aan de Oosterweg. De man was even niet aanspreekbaar, maar toen de man later bij positieven was, is hij meegenomen naar het bureau. Daar blies hij 970 ugl. (= ongeveer 2.2 promille). Zij rijbewijs is ingevorderd en hij kreeg een dagvaarding uitgereikt.
MEPPEL Tijdens een controle op zaterdagavond is een 53-jarige man uit Meppel aangehouden. Hij blies tijdens de alcoholtest 355 ugl. (ongeveer 0.8 promille). Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Een 20-jarige verdachte uit Wanneperveen is zaterdagavond aan de Vos van Steenwijklaan aangehouden. Hij blies 355 ugl. (ongeveer 0.85 promille). Ook hij kreeg een rijverbod.
EMMEN Een 37-jarige man uit Emmen is zaterdagavond aan de Statenweg aangehouden. Hij blies 270 ugl. (ongeveer 0.6 promille). Een 30-jarige man uit Emmen werd eveneens aan de Statenweg aangehouden. Hij blies 860 ugl. (ongeveer 1.95 promille). Zijn rijbewijs is ingevorderd. PATERSWOLDE In de nacht van zaterdag op zondag is een 32-jarige man uit Paterwolde aangehouden aan de Novastraat. Hij blies op het bureau 600 ugl (ongeveer 1,4 promille). Zij rijbewijs is ingevorderd. HOOGEVEEN In de nacht van zaterdag op zondag is een 43-jarige man uit Hoogeveen aangehouden aan de Hoofdstraat. Hij blies op het bureau 655 ugl. (ongeveer 1.5 promille). Zij rijbewijs werd ingevorderd.

Autoinbraken
HOOGEVEEN Op de parkeerplaats aan de Eikenlaan en aan het Stationsplein is in negen autos ingebroken. De inbraak heeft vermoedelijk in de nacht van zaterdag op zondag plaatsgevonden. De eigenaren hebben aangifte gedaan. Uit de autos zijn onder meer radio/cd spelers weggenomen.

Ramona Venema verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe. Tel. 0592-361268 of 06-52528533. Dirk Neef (tel. 0522-274015 of 06-51 55 7950) zal de voorlichting vanaf maandagmorgen 8.00 uur overnemen.