Politie Gelderland-Midden

Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Huissen - vrouw gewond bij verkeersongeval

Publicatiedatum: 07-11-2004

Bij een verkeersongeval tussen een fietser en een automobilist op de Bredestraat in Huissen is vrijdagochtend een 53-jarige vrouw uit Angeren gewond geraakt. Het slachtoffer reed omstreeks kwart voor acht op de fiets en werd rond dat tijdstip ingehaald door een auto. De auto, een bedrijfswagen bestuurd door een 29-jarige vrouw uit Huissen, zou de Angerense bij het inhalen hebben geraakt. De fietsster zou daarbij tegen de voorruit van de bedrijfswagen zijn gevallen en vervolgens verwondingen hebben opgelopen. Het slachtoffer is met een hoofdwond en vermoedelijk een verbrijzelde enkel overgebracht naar het Ziekenhuis Rijnstate in Arnhem.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Westervoort - Westervoorter aangehouden na schennis
Publicatiedatum: 07-11-2004

De politie van Westervoort heeft vrijdagavond een 49-jarige inwoner uit die plaats aangehouden op verdenking van het plegen van schennis. De man zou vanuit zijn woning naakt voor het raam hebben gestaan en ontuchtige handelingen met zichzelf hebben verricht. Dat bleek voor omwonenden duidelijk zichtbaar en die namen daar aanstoot aan. De politie werd vervolgens gewaarschuwd, die de man later in zijn woning aanhield. De Westervoorter legde een bekennende verklaring af en is later vrijgelaten. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Bemmel - mannen opgepakt met inbrekerswerktuigen
Publicatiedatum: 07-11-2004

De Bemmelse politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Lingewal twee mannen aangehouden. Het duo, een 33-jarige man uit Kesteren en een 43-jarige man uit Horssen, werd onder verdachte omstandigheden aangetroffen in een auto en bleek ondermeer inbrekerswerktuigen bij zich te hebben. Volgens een getuige zou het tweetal rond middernacht hebben rondgereden bij afgelegen woningen en zou in een enkel geval rond een alleenstaande woningen heen gestruind hebben. Gewaarschuwde agenten controleerden daarop het tweetal. Daarbij werden onder meer koevoeten en metaalscharen aangetroffen. Het vervoer van dergelijke inbrekerswerktuigen gedurende de nachtelijke uren is bij plaatselijke verordening verboden, reden dat het duo werd aangehouden. Beiden zijn na verhoor met een proces-verbaal weer vrijgelaten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Overbetuwe - alcoholcontroles

Publicatiedatum: 07-11-2004

Het verkeershandhavingsteam (VHT) van de politie heeft het afgelopen weekend bij alcoholcontroles in de gemeente Overbetuwe proces-verbaal opgemaakt tegen in totaal vijf drankrijders. Het VHT controleerde in Heteren, Zetten, Andelst en Elst. Van één bestuurder, een 62-jarige man uit Andelst, werd het rijbewijs ingevorderd. Hij werd op de Wageningsestraat, nabij de Ambachtsweg in zijn woonplaats betrapt terwijl hij achter het stuur zat met een alcoholpromillage van 1,7. Dat is ruim driemaal zoveel als is toegestaan. Bij de controles werden ruim 1400 bestuurders aan een blaastest onderworpen. In Heteren werd gecontroleerd op de rotonde aan de Boterhoeksestraat, ter hoogte van de Flessestraat. Daar liepen twee drankrijders tegen de lamp. In Andelst werd gecontroleerd op de Wageningsestraat, net als in Zetten. In Andelst werden twee drankrijders aangetroffen, in Zetten geen. In Elst werd gecontroleerd in samenwerking met de verkeerspolitie van het Korps Landelijke Politiediensten op de Rijksweg Zuid en de A325. Op deze laatste locatie werd ook één drankrijder aangetroffen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---