Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving, zondag 7 november

Alkmaar 07-11-2004 - 15.00 uur

Diefstal autos

Alkmaar, zaterdag 6 november 2004.

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd een personenauto gestolen vanaf de Haringvliet. Het gaat om een auto van het merk Opel, type Kadett. De auto is rood van kleur en voert het kenteken PD-24-YV.

Heerhugowaard, zondag 7 november 2004.

Tussen zaterdagavond 23.00 uur en zondagmiddag 13.30 uur werd een auto gestolen vanaf de Omring. Het gaat om een grijze Mazda 626 met het kenteken HH-RP-44.

Snelheidscontrole

Bergen, zaterdag 6 november 2004.

Zaterdagmorgen tussen 10.00 en 12.00 uur werd een snelheidscontrole gehouden waarbij het volgende werd geconstateerd:

Maximumsnelheid ter plaatse: 50 km/u

Aantal passanten: 120

Aantal overtredingen: 9

Hoogst gemeten snelheid: 76 km/u

Inbraak woningen

Alkmaar, zondag 7 november 2004.

In de nacht van zaterdag op zondag werd ingebroken in een woning aan de Jan van Eyckstraat. Vermoedelijk is men in de woning gekomen door de zogenaamde hengelmethode waarna de deur kon worden ontgrendeld. De bewoner kon nog niet precies aangeven wat er is weggenomen. In ieder geval mist hij een LCD-televisie en een home cinema set. Darnaast bleek dat men ook twee portemonnees en de inhoud van en aantal spaarpotten had meegenomen.

In deze nacht werd in dezelfde omgeving, namelijk de Ruysdaelkade, ingebroken in een woning. Hier kwam men binnen door het vernielen van een raam. Naast een hoeveelheid geld (het juiste bedrag is niet bekend) zijn verschillende waardepapieren en een foto- en videocamera weggenomen.

Het is niet bekend of beide inbraken kunnen worden toegeschreven aan dezelfde dader(s).

Overval benzinestation

Alkmaar, zondag 7 november 2004.

Zondagmorgen kort na 10.00 uur werd het benzinestation aan de Blanckerhofweg door een tot nu toen onbekende man overvallen. De dader kwam het winkelgedeelte binnen en bedreigde het enige aanwezig personeelslid met een vuurwapen. Hij eiste geld. Onder bedreiging van het wapen werd hem dat gegeven waarna hij verdween. De verdachte is een blanke man, ongeveer 28 jaar en 1.70 m. lang. Hij heeft blond haar en droeg een donkergroene/grijze jas en pet. Een getuige zag dat de man op een fiets stapte en weg reed over de Blanckerhofweg in de richting van de Oude Hoeverweg. De politie is op zoek naar eventuele getuigen van deze overval. In het bijzonder wil zij graag spreken met een ouder echtpaar dat vlak voor de overval in de winkel van het benzinestation aanwezig was. Daarnaast bestaat het vermoeden dat de dader vlak voor de overval op een bankje in het park direct naast het benzinestation heeft gezeten. Mogelijk heeft iemand de man daar zien zitten. Iedereen die meent te beschikken over informatie die kan leiden tot de aanhouding van de verdacht, wordt verzocht contact op te nemen met de politie in Alkmaar, telefoon 0900-8844.