Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder en omgeving, zondag 7 november

Den Helder 07-11-2004 - 15.00 uur

Man gewond na eenzijdig ongeval

Slootdorp, zaterdag 6 november 2004.

Zaterdagmiddag raakte een 39-jarige bestuurder van eden personenauto uit Heerhugowaard gewond bij een eenzijdig ongeval. De man reed over de Slootweg in de richting van de Haukus. Plotseling raakte hij door tot nu toe onbekende oorzaak de macht over het stuur kwijt, sloeg over de kop en belandde in een naast de weg gelegen sloot. Voorbijgangers haalden het zoontje van de bestuurder (juiste leeftijd is niet bekend) uit de auto. Hij bleef ongedeerd. Ondanks dat de bestuurder in eerste instantie bekneld zat, wist hij later op eigen gelegenheid uit de auto te komen. Den man is overgebracht naar het ziekenhuis in Hoorn. Vermoedelijk heeft hij een aantal gebroken ribben aan het ongeval overgehouden.

Rijbewijs ingevorderd na asociaal rijgedrag

Schagen, zaterdag 6 november 2004.

Zaterdagavond werden surveillerende agenten ingehaald door een 44-jarige motorrijder uit Den Helder. Dit gebeurde op de Rijksweg N9. De man reed met hoge snelheid. Ook zagen de agenten dat de kentekenplaat van de motor onleesbaar was. Tijdens een achtervolging zagen de agenten dat de man een aantal keren een rood verkeerslicht negeerde. Toen zij de man een stopteken gaven keerde hij zijn motor en verdween in tegenovergestelde richting. Omdat het blijven achtervolgen een gevaar dreigde te worden voor zowel de motorrijder als andere weggebruikers, werd de achtervolging gestaakt. Kort daarop troffen agenten de man aan op de Muggenburgerweg. Hij bleek met zijn motor onderuit te zijn gegaan maar bleef ongedeerd. Hij is aangehouden. Tengevolge van zijn asociale rijgedrag werd zijn rijbewijs werd ingevorderd en zijn motor in beslag genomen.

Rijden onder invloed van alcohol

Den Helder, zondag 7 november 2004.

In de nacht van zaterdag op zondag werd een 61-jarige bestuurder van een personenauto uit Den Helder aangehouden op de Prinsenstraat. Bij controle bleek dat de man alcohol had gedronken. Hij blies 425 ug/l. Dat is nagenoeg tweemaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l.

Jongen aangehouden na mishandeling

Callantsoog, zondag 7 november 2004

In de nacht van zaterdag op zondag is een 22-jarige man uit Alkmaar aangehouden op de Helmweg. De man had kort daarvoor in een horecabedrijf een 23-jarige vrouw uit Den Helder mishandeld. De dader kreeg onenigheid met het slachtoffer nadat de laatste had geweigerd met hem te dansen. Hij gaf de vrouw een aantal harde klappen in haar gezicht waardoor zij gewond raakte aan haar mond. De man is na zijn aanhouding overgebracht naar het politiebureau. In de loop van de zondagmorgen is hij, na verhoor weer in vrijheid gesteld.

Inbraak in winkels

Den Helder, zondag 7 november 2004.

In de nacht van zaterdag op zondag is ingebroken in een winkelcentrum aan de Vrede en Vrijheid. Het is nog niet duidelijk hoe men en winkelcentrum heeft betreden. Mogelijk is gebruik gemaakt van de openingen die zijn ontstaan na een brand in één van de bedrijfspanden van het winkelcentrum. In het centrum werden vijf winkelbedrijven door de inbrekers bezocht. Men kwam in deze panden door het vernielen van ramen en/of deuren. Op dit moment kan nog niet worden vastgesteld wat er uit deze bedrijven is weggenomen.