Netwerk



VANAVOND IN NETWERK

Uitzending Netwerk: In het spoor van Arafat
Onderwerp: In het spoor van Arafat
Uitzenddatum: Zo. 7 november 2004, 20.15u
Verslaggeving: Roul Meijer

Terwijl Yasser Arafat werd overgebracht naar een ziekenhuis in Parijs, vloog verslaggever Roul Meijer in tegengestelde richting, naar Israel. Wat zou er met het Palestijnse kamp gebeuren, nu de leider was weggevallen? Met cameraman Peter van der Struijs registreert hij de groeiende onzekerheid in Ramallah, terwijl Arafat in Parijs voor zijn leven vecht.

Effecten
In het spoor van de doodzieke Palestijnse leider reisde Meijer door Israel en de bezette gebieden. Hij bezocht het Palestijnse hoofdkwartier, sprak met Arafats buurman in Ramallah en met een vermeende neef in Gaza. Over de effecten van een mogelijke dood van Arafat, durft niemand te speculeren. Wel wordt er al hevig gedebatteerd over een mogelijke begraafplaats.

Geheimzinnige ziekte
Spijsverteringsproblemen of een bloedziekte, maagkanker of leukemie, coma of een middagdutje: de geruchten rond Arafats geheimzinnige ziekte zijn talrijk. Donderdag werd nog gemeld dat hij was overleden, maar dat bericht werd na korte tijd ontkend door de behandelend arts.

Stabiel
Hardnekkig is het verhaal dat Arafat hersendood is. Een naaste medewerker van Arafat bracht zondag echter naar buiten dat de Palestijnse leider niet in coma ligt en zijn toestand stabiel is. Wel ligt hij nog steeds op de intensive care.
Meer vanavond:
Ik was 12 en fietste naar school